Gyors tempóval növekedik a Xiaomi, mérföldkőhöz ért a Redmi Note

A Xiaomi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy milyen eredményeket ért el az utóbbi időben, és megalapozott önbizalommal tekint a jövőre.

Gyors tempóval növekedik a Xiaomi, mérföldkőhöz ért a Redmi Note

A tavalyi év egyik nagy nyertese egyértelműen a Xiaomi volt, aki jól ismerte fel a helyzetet és használta ki azt, hogy a Huawei piaca egyre gyorsabban szűkül. A vállalat időben rájött, hogy most eljött az idő számára, és megfelelő vehemencia mellett elérheti, hogy azok az emberek, akik korábban a Huawei termékei választották, a Xiaomi megoldásaira nyergeljenek ár.

Az első öt gyártó között a Xiaomi produkálta arányaiban a legnagyobb növekedést 2020-ban. A napokban a nemzetközi piacokat megszólító eseményén kiemelte a vállalat, hogy sikeresen megszerezte a harmadik helyet az Apple és a Samsung mögött. Ráadásul szilárd pozíciót fogott, ami különösen jó hír, szóval amennyiben minden a tervek szerint alakul, innen már legfeljebb előre szeretne elmozdulni.

Globálisan 10 olyan ország van már, ahol az eladási toplista élén szerepel a Xiaomi, és ezek között szerepel a világ leggyorsabban növekedő piaca is, nevezetesen India. Sőt mi több, Közép-Kelet-Európában már összesítve is első helyen van a cég neve, 25%-os piaci részesedéssel. És már 36 országban szerepel az első három között a vállalat, amibe beletartozik mások mellett Magyarország is, továbbá egész Európát figyelembe véve is a harmadik pozíciót érte el, megelőzve a Huawei-t és az Oppót.

Galéria megnyitása

Külön kiemelte a vállalat, hogy nagyon sokat tett azért, hogy a felsőkategóriában erősítsen. Ennek eredményeként több mint 3600 százalékkal növekedett a forgalma az 500 dollárnál drágább okostelefonoknak a szegmensében. Ez nem a cég belső felmérése állítja, hanem a független Canalys elemzése, ahogy a fenti értékesítési adatok is ebből a forrásból származnak..

Galéria megnyitása
Fejlett laborokat hozott létre a Xiaomi a mobiljai tesztelésére

Olyan prémium megoldásokkal rukkolt elő például a Mi 10 Ultra keretében, amikkel képes volt überelni esetenként akár az összes riválisát. Hangzásban a DXO szerint a Mi 10 Pro volt 2020 legjobb készüléke, és 48 napon keresztül vezette a DXOMark fotós rangsorát, a Mi 10 Ultra pedig közel 2,5 hónapot töltött a csúcson – mielőtt megérkezett a Mate 40 széria. A Huawei előnye azért még megvan a képalkotásban mindenki mással szemben, de a Xiaomi idén azon lesz, hogy ezen változtasson.

Galéria megnyitása

Három negyedév leforgása alatta a kínaiak 1,3 milliárd dollárt fordítottak csak kutatásra és fejlesztésre. A Xiaomi korábban elmondta, hogy amikor a mobilokból 5 százaléknál magasabb profitot termel, tehát vastagabb lesz a haszon ezeken, akkor a kasszába befolyó extra nyereséget visszaforgatja a K+F tevékenységbe. És ennek eredményeként számolhatunk be arról, hogy rekord összeget biztosított a vállalat erre a célra. A kemény munkának köszönhető az, hogy ma a vállalat felsőkategóriás okostelefonjai már egyáltalán nem csak az árukkal tudnak érvényesülni.

Galéria megnyitása

Azt is fontos kiemelni, hogy a Redmi Note széria elképesztő tempót diktálva tör előre a középkategóriában. Bejelentette a vállalat, hogy elérte a sorozat a 200 milliós példányszámot globálisan. És ebben most nem is az a fontos, hogy mekkora forgalomról beszélhetünk itt, hanem hogy mennyire rövid idő alatt jött ez össze.

A Xiaomi az első Redmi Note indulásától számolva 2019 októberében tudta elérni a 100 milliós példányszámot. Szóval több év kellett ahhoz, hogy ez sikerüljön neki. Tavaly az év második felében viszont már a 140 milliós darabszámot ünnepelhette a vállalat, aki időközben szabadabb kezet adott a Redmi almárka számára. És néhány hónap leforgása elég volt ahhoz, hogy újabb 60 millió Redmi Note készülék találjon gazdára.

Galéria megnyitása

Az idei év minden korábbinál fontosabb lesz a Xiaomi számára, ugyanis folytatnia kell azt a tevékenységet, amivel megpróbálja minden régióban átvenni a Huawei helyét, miközben technológiai szempontból is erősítenie kell. Ebben az évben már hajtogatható készülékkel is előrukkolhat a vállalat, és más különlegességekkel is szolgálhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap