Gyári Google appok nyernek teret a MIUI-ban

Gyári Google appok nyernek teret a MIUI-ban

A Xiaomi alkalmazza napjainkban az egyik legradikálisabban átalakított grafikus felhasználói felületet a MIUI képében, és a vállalat ezen nem is szeretne változtatni. Viszont olyan híreket lehet hallani, hogy néhány régióban a vállalat a továbbiakban nem a saját tárcsázó és üzenetkezelő alkalmazásait fogja alkalmazni a MIUI részeként, hanem a Google által biztosított programokra áll át.

A jövőben több Xiaomi és Redmi készüléknél is azt tapasztalhatják majd a felhasználók, hogy a Google Telefon és Üzenetek alkalmazások fogadják majd őket a hívások kezelése vagy az üzenetek menedzselése során. A változás nem minden készülékre lesz hatással, de a Xiaomi Mi 9T Prót, és minden ezt követően érkező eszközt biztosan érinteni fog. Hogy miért döntött így a vállalat? Nos, ez tőle független okra vezethető vissza.

Galéria megnyitása

A Xiaomi számára egyre nehezebb úgy alakítani az érintett applikációkat, hogy azok megfeleljenek globálisan mindenhol a törvényi szabályozásoknak. A Google Telefon és Üzenetek bevetésre révén viszont ez megoldódik. Szóval a vállalat azért határozott így, hogy magát a MIUI-t továbbra is gond nélkül képes legyen alkalmazni, és a friss adatvédelmi szabályoknak, korlátozásoknak is minden régióban megfeleljen.

A globális forgalomba szánt, és az ügyben érintett eszközökre a következő frissítésnél elvileg már olyan ROM lesz elérhető, amiben a MIUI Dialer és a MIUI Messaging applikációk helyett a Google Telefon és a Google Üzenetek lesz bevezetve. Rossz hír, hogy azokon a helyeken, ahol kikerülnek ezek az alap MIUI appok a grafikus felhasználói felület repertoárjából, nem lesz használható a továbbiakban a Call Recording funkció sem.

Pontos országlistát a Xiaomi nem közölt arra vonatkozóan, hogy hol lesznek a továbbiakban előnyben a Google alkalmazásai, de Európában (és ezzel együtt Magyarországon) szinte biztosan számolni kell ezzel, míg Kínát, Indiát, Oroszországot aligha érinti a változás. A felhasználók ennek a módosításnak még örülhetnek is adott esetben, mert a Google Üzenetek révén például már támogatott lesz az RCS (Rich Communication Services) technológia is a készülékeken.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap