Google: Több ponton is változik a Wear OS

A Google az előzetes információknak megfelelően átszabta a fitnesz felületet, de módosítás történt az értesítéseknél és az Assistantnál is.

Google: Több ponton is változik a Wear OS

A keresőóriás az idei évben különösen nagy figyelmet szentel a Wear OS fejlesztésére, és ennek eredményeként a vállalat most is újdonságokról számolt be egy friss közleményben. A viselhető kiegészítőknek készített operációs rendszer az aktuális változásokat követően még kényelmesebben használható majd, és jobb lesz a fitneszes oldala is.

A Google a Wear OS mostani változtatásainál különösen nagy hangsúlyt kezdett fektetni a gesztusvezérlésre. A vállalat többször is kiemeli, hogy húzásokkal gyorsabban és egyszerűbben hozzáférhető szinte minden fontos dolog. Az értesítéseket például egy alulról indított felhúzással azonnal el lehet érni, és itt minden aktuális értesítés össze van szedve. Az üzenetekre már úgy lehet gyors választ adni, hogy el sem kell hagyni az értesítési felületet. A fontos levelet meg kell érinteni, és a Wear OS rögtön felkínálja majd a lehetséges válaszopciókat, itt pedig már csak el kell dönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb, és arra kell rá bökni. A főképernyőről a lefelé húzás gesztusával pedig gyorsfunkciókat lehet elérni. Ide került a Wear OS-ben egyebek mellett például a Google Pay, amivel könnyen hozzáférhető a mobiltárca, és itt található a telefonkereső is, mellyel jelzést lehet küldeni az „elveszett” okostelefonra, így azonnal fény derülhet a készülék tartózkodási helyére – már amennyiben hatótávon belül van.

Galéria megnyitása

A Google tovább finomította az Assistant működését. A baloldalról előhúzható felületen kontextuális ajánlások is lesznek már a napi információk bemutatása mellett. Ez azt jelenti, hogy a reggeli időjárás előrejelzésről azonnal megnyitható egy 5 napos előrejelzés is, és tudja a program, hogy mondjuk 50 perc van a következő találkozóig, és felajánlja, hogy keres egy kávézót a közelben, ahol addig kényelmesen el lehet fogyasztani egy italt. Amennyiben úgy néz ki, hogy eső lesz, akkor a Google Assistant arra is figyelmeztetni fog, hogy érdemes esernyőt kézhez venni, ha pedig a megtenni kívánt útvonalon dugóra utaló jeleket észlel, akkor jelzi, hogy korábban kell indulni. A vállalat szakemberei próbálják minden platformon a lehető legjobb Assistant élményt biztosítani, és a későbbiekben is folyamatosan jönnek majd az új lehetőségek ide.

Galéria megnyitása

Végül a Google Fitnesz korábbi változásainak hozadékaként az okosórákon is teljesen átalakul a mozgással kapcsolatos tevékenységek monitorozására szolgáló felület – ahogy azt korábban előre jeleztük. Ettől kezdve már nem a lépések számával lehet majd teljesíteni a napi célt, hanem a mozgásban töltött időt fogja figyelni a rendszer, valamint azt, hogy mennyi Heart Points gyűlik össze a tevékenységek során. A Google több egészségügyi szervezettel együtt dolgozta ki az új napi célokat, így ezek elvileg objektívebb képet festenek arról, hogy valójában mennyire mozog eleget az ember. A Heart Points mutató egy a korábbiaknál komplexebb módon tudja meghatározni, hogy mennyire lehetett hatásos az a testmozgás, amit nap közben folytatott a felhasználó, és ehhez például már a pulzusmérőtől származó információkat is fel tudja használni, amennyiben ilyen a rendelkezésére áll. Amikor a mozgás magas pulzussal jár együtt, akkor jobban pörög majd a Heart Points, hiszen valószínűleg nem csak sétál az okosóra viselője, hanem fut vagy más edzést folytat. És egyébként itt már egyszerűbben lehet majd elindítani a sporttevékenységek mérését is.

Galéria megnyitása

A vállalat által elmondottak alapján a Wear OS mostani újításai fokozatosan, szeptemberben jutnak majd el a felhasználókhoz. A Google kiemeli, hogy érdemes lesz mindig frissen tartani az okosórákon futó operációs rendszert, hogy ne maradjanak le ezekről a változásokról az emberek. Összesen 32 kölönböző óra kapja majd meg ezt a frissítést, de csak 24 modellnél lesz teljes a funkcionalitás. Sajnos lesznek olyan eszközök is, amire ez már egyáltalán nem fog jönni, ilyen például a Diesel ON és a Casio Pro Trek Smart WSD-F10

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward