Google: Mindenkinek elérhető a kiterjesztett valósággal navigálás a Térképen

A Google több újítást is elindított mostanában, amikkel az utazóknak szeretne a kedvében járni.

Google: Mindenkinek elérhető a kiterjesztett valósággal navigálás a Térképen

A világ talán legnépszerűbb navigációs szoftverének tekinthető a Google Térkép, rengetegen használják ezt az applikációt ahhoz, hogy eljussanak az egyik pontról a másikra. De a vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több információval tudjon szolgálni ezen keresztül, és a lehető legjobban leegyszerűsítse a felhasználók dolgát a használat közben.

Minden bizonnyal sokan voltak már úgy egy új területre érve, hogy azzal kezdték a navigálást, hogy forgolódtak, talán el is indultak valamerre, hogy kiderítsék, vajon az adott pontból pontosan melyik irányba is kell elindulni a kijelölt cél eléréséhez. Nos, ez az, amire már egészen biztosan nem lesz többé szükség a kiterjesztett valóságon alapuló navigálásnak köszönhetően. A kiterjesztett valóság és a Google Térkép összefonódása sokak számára könnyítheti meg jelentősen a tájékozódást, hiszen a kamera képén keresztül az ember azonnal láthatja majd a lebegő grafikus elemek révén, hogy pontosan melyik irányba kell elindulnia.

Galéria megnyitása

Ezt a remek lehetőséget napokon belül elérheti az összes felhasználót az Android és az iOS esetében is – fokozatosan fog eljutni a mobilokra. Viszont a kihasználásának az a feltétele, hogy kompatibilis készülékkel kell rendelkezni. Az iPhone-ok esetében biztosítani kell a Live View néven futó funkció számára az ARKit támogatást, az Androidnál pedig az ARCore-ra van szükség, ami általában az újabb, és néhány kivételtől eltekintve, jellemzően magasabb árkategóriás eszközöknél biztosított. Az ARCore támogatással ellátott készülékeknek a listáját folyamatosan bővíti a Google, és itt lehet megnézni, milyen szerkezeteknél biztosított ez pillanatnyilag.

A Live View funkciót már egy ideje teszteli a vállalat, voltak, akik próbára tehették mostanra, de még jelenleg is béta fázisban van. Ez azt jelenti, hogy lehetnek még problémák a használata közben. Az esetleges gondokat a felhasználók az applikáción belül jelenthetik a fejlesztők részére. Az elindítása nagyon egyszerűen megy megfelelő környezetben. Az útvonal megtervezését követően el kell indítani a navigálást, és meg kell bökni a Live View gombját, majd követni a képernyőn megjelenő utasításokat.

A Google Térkép lehetőséget biztosít arra, hogy a foglalásokat egyetlen helyen összeszedje az ember, és ezek rendezetten jelennek meg az alkalmazásban. Minden útvonalterv és kapcsolódó foglalás össze lesz fogva a megtervezett utazáson belül. Amikor megérinti a kívánt utazást az ember, akkor minden foglalást rendezhet, elindíthatja a navigálást a kiszemelt helyekre, és a Google Térkép a lehetőségeihez mérten mindent offline is elérhetővé tesz, hogy ne legyen abból gond, hogy nincs hálózati kapcsolat.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás a You Match bevezetése óta abban is tud segíteni, hogy a felhasználó az ízléséhez leginkább passzoló éttermeket tudja kiválasztani a környezetében. Erre pedig minden utazás során szükség lehet. A Google Térkép százalékos pontozással jelzi, mennyire illik az eszköz tulajdonosához az adott étterem. A helyelőzmények révén pedig utólag akár különböző listákat is lehet összeállítani a kirándulás, nyaralás során meglátogatott helyekről, az ilyen listákat pedig néhány érintéssel meg is lehet osztani a Google Térképről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap