Google Fotók: Bővült az albumok limitje

Google Fotók: Bővült az albumok limitje

A Google októberben jelentette be a Google Fotók szolgáltatáson belül az élő albumok funkciót. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók a korábbinál sokkal egyszerűbben hozzanak létre albumokat meghatározott témákban, ezeket pedig pillanatok alatt megoszthassák az ismerőseikkel, vagy azokkal, akik például szintén szerepelnek a fotókon. A rendszer képes arra, hogy önállóan felismerje a felvételeken szereplő személyeket, de akár még a háziállatokat is, minden kapcsolódó képet azonnal össze tud szedni. Az élő albumok megalkotásakor csak be kell pipálni azt a személyt, állatot vagy témát, aminek a képeit, videóit azonnal importálni kívánja a fiók tulajdonosa.

A Google ezt az újítást úgy indította el, hogy limitálta az összefogható fotók és videók mennyiségét. A korlátozást szerencsére meglehetősen bőre szabta a vállalat, hiszen akár tízezer fényképet is be lehetett zsúfolni egyetlen albumba. Igen ám, de minden bizonnyal van, akinek manapság már csak a macskáiról van ennyi képe, a gyermekéről/gyermekeiről pedig még több is. Éppen ezért a keresőóriás úgy határozott, hogy az ünnepek közeledtével megemeli a korlátozást. Ettől kezdve már akár 20 ezer felvételt is megoszthatnak az emberek egyetlen élő album révén.

A vállalat egyébként nem verte nagydobra a mostani változtatást. Az Android Police szúrta ki a dolgot, miután egy felhasználó jelezte a szaklap felé, hogy a Google Fotók minden zokszó nélkül engedte, hogy több mint 11 ezer képet szedjen össze egy élő albumba. Ezt követően vette észre az Android Police, hogy a szolgáltatás súgójában az albumok leírásban már a fente említett 20 000 felvételes limit szerepel.

Galéria megnyitása

A Google korlátozás nélkül lehetővé teszi az embereknek, hogy fényképeket és videókat töltsenek fel, viszont legutóbb a videóknál már annyit szigorított, hogy csak a támogatott fájlformátumok esetén engedi a tartalmak mentését. Ez viszont csak egy nagyon szűk réteg számára fájhat, a Google Fotók továbbra is népszerű szolgáltatás maradhat; és a jelek szerint a vállalat nem is tervezi a feltöltési korlátozás bevezetését, ha így bővíti az albumokba összegható képek mennyiségét.

Google Fotók: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap