Aki Gmailt használ iOS-en, annak van egy jó hírünk

Aki Gmailt használ iOS-en, annak van egy jó hírünk

A Gmail már egy ideje jól alkalmazkodik a gesztusvezérléshez az Android és az iOS esetében is, viszont egészen mostanáig a levelek jobbra vagy balra elhúzásával csak előre meghatározott funkciókat lehet elérni az Apple eszközein. Ettől kezdve viszont van lehetőség a részletes konfigurálásra.

A Google egy blogbejegyzésben számolt be arról, hogy a Gmail applikációjában már az iOS-en is meg lehet változtatni a levelekről indított, gesztusokkal elérhető műveleteket. Az androidos kliensben már egy ideje megvan ez a lehetőség, és először még az Inbox esetében jelent meg. Eredetileg törölni vagy archiválni lehetett a leveleket, és mindig ugyanaz történt a jobbra vagy a balra húzásokkal, az új verzió telepítését követően viszont már öt különböző funkció állítható be tetszés szerint – de ki is lehet kapcsolni ezt, ha esetleg valakit zavarna a funkció –, és a jobbra vagy balra húzásokra különböző opciók pakolhatóak be. Az öt művelet az archiválás, a törlés, az olvasottnak/olvasatlannak jelölés, a mozgatás másik helyre és a figyelmeztetés hozzáadása (a hatodik pedig a kikapcsolt állapot).

Hogyan lehet a gesztusvezérlést konfigurálni? Az iOS-es készüléken a Gmail friss kiadásában elő kell csalogatni a beállításokat, és ott a „Húzási műveletek” menüpontot kell megkeresni. A Google úgy alakította ki ezt a részt, hogy jól érthetően lehessen látni, hogy az adott gesztus milyen műveletet hajt végre, így mindenki gyorsan és egyszerűen a saját igényeihez tudja ezt igazítani.

Gmail: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap