Gesztusvezérlést kap a YouTube

Gesztusvezérlést kap a YouTube

A Google próbál egyre nagyobb figyelmet fordítani az alkalmazásainál a gesztusok ügyes kihasználására. A vállalat már teszteli a felhasználók egy szűk csoportjánál azt, hogy a YouTube kezelését miként lehet még egyszerűbbé tenni az ujjmozdulatok révén.

A keresőóriás valószínűleg már az Android P megjelenésére készül a YouTube esetében felbukkant gesztusvezérlésnél, tudniillik az új operációs rendszernél egy jelentősen átdolgozott kezelési mechanizmus vár majd a felhasználókra. A friss főverziónál az eddig megszokott gombok helyett/mellett a gesztusok használata fog a fókuszba helyeződni. A gesztusokat általában tanulni kell, de amennyiben a kézmozdulatok logikusak, nagyon intuitív lehet ez a módszer, ráadásul sokkal gördülékenyebb, gyorsabb használatot tehet lehetővé.

A YouTube esetében a videók közötti ugrásnál jelenhet meg elsőként a gesztusvezérlés. Elegendő lesz egyszerűen megfogni a képet és jobbra vagy balra húzni ahhoz, hogy az előző vagy a következő videóra lépjen a lejátszás. Fontos, hogy ezt bárhol meg lehet tenni a megjelenítőn, nem kell arra sem ügyelni, hogy ne a videón vagy a címen, esetleg a megosztási gombokon induljon a gesztus, mindenhonnan tökéletesen teszi a dolgát a jobbra-balra ujjmozdulatokra az applikáció. Mondanunk sem kell, ez sokkal egyszerűbb, mint a videó felületén való léptetés, amihez eleve kettő érintésre van szükség, mert először csak megjelennek a kezelőszervek. Az új lehetőség használatakor a betöltés is nagyon gyorsan történik, a videó előnézeti képe, a címe és a csatorna neve már a húzás megkezdésekor azonnal látszik, nem kell arra várni, hogy kirajzolódjanak a legfontosabb információk.

Arról egyelőre semmit nem tudunk, hogy a gesztusvezérlés mikor kerülhet be a mobilos YouTube applikációba, de nem lenne meglepő, ha még az Android P megjelenése előtt, vagy azzal egy időben érkezne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap