GeForce NOW: játék gyenge PC-ken a GTX 1080 erejével

A szolgáltatás keretén belül GTX 1080 alapú virtuális PC-t használhatunk játékra. Jelenleg a nyílt bétatesztelés zajlik.

GeForce NOW: játék gyenge PC-ken a GTX 1080 erejével

Az Nvidia még a tavalyi CES alkalmával mutatta be GeForce NOW szolgáltatását, amely most végre PC-re is elért, igaz, egyelőre még csak béta változatban, de legalább bárki kipróbálhatja, teljesen ingyen, mindenféle kötelezettség és havidíj nélkül. Mivel azonban ingyenes béta szolgáltatásról van szó, előfordulhatnak kisebb hibák, valamint a használat is limitált: a játékosok a nagy érdeklődés miatt várólistán foglalnak helyet, amelyről sorban kerülhetnek be a rendszerbe. Egy-egy játékos maximum 4 órán át veheti igénybe az erőforrásokat, ezután a rendszer kilépteti, így ha megint játszani szeretne, ismét várólistáról kerülhet be.

Galéria megnyitása

A GeForce NOW szolgáltatás keretén belül egy felhő alapú szerver virtuális gépét vehetjük igénybe, amelyre tetszőleges számú játékot lehet telepíteni, ehhez viszont a Steam, a Ubisoft Uplay vagy a Battle.net fiókunkat kell használni, vagyis csak előzőleg megvásárolt játékok jöhetnek szóba. A támogatott címek gyorsan telepíthetőek és a szolgáltatás szintjétől függően maximum 1920 x 1080 pixeles felbontás, valamint maximum 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett futtathatóak. A kompatibilis játékok listáján már most is több, mint 150 cím szerepel, a repertoár pedig folyamatosan bővül, így több egyéb játék is felkerülhet rá. Az Nvidia szerint a listán nem szereplő játékok is telepíthetőek a Steamen keresztül, ám ezeknél már nincs gyors telepítési lehetőség: ezeket minden egyes új bejelentkezés alkalmával újra kell telepíteni, ami 30 perc körüli időt vesz igénybe. Szomorú, de a Rockstar játékokat például pont érinti ez a megkötés.

A GeForce NOW használatához néhány feltételnek persze teljesülnie kell. A kiszemelt konfigurációnak legalább 3,1 GHz-es Core i3-as processzorral, legalább 4 GB-nyi rendszermemóriával és legalább Windows 7-es operációs rendszerrel kell rendelkeznie. Videokártya terén a DirectX 9-es támogatás megléte elengedhetetlen, termékcsaládok frontján pedig a GeForce GTX 600-as, az AMD Radeon HD 3000-es és az Intel HD Graphics 2000-es sorozat tagjai képviselik az abszolút minimumot. Annak érdekében, hogy a stream működjön, legalább 25 Mbps-os letöltési sebességgel rendelkező internetkapcsolatra van szükség, ami ideális esetben Ethernet porton keresztül működik, de az 5 GHz-es frekvenciatartományban működő 802.11ac WiFi hálózatok használata is szóba jöhet. A szolgáltatás MaC felhasználók számára szintén elérhető.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a GeForce NOW béta időszaka után nagyjából milyen árazásra lehet számítani. A gyártó most azt sem árulta el, milyen paraméterekkel rendelkezik a virtuális konfiguráció – a korábbi hírek szerint két szintet lehet választani, amelyek közül az egyik GeForce GTX 1060-as, a másik GeForce GTX 1080-as teljesítményt biztosít.

A szolgáltatás Észak-Amerikában és Európában már elérhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap