Galaxy Note20 – Szoftveres frissítések és az Xbox Game Pass

A Samsung elmondta, hogy kitolja az Android frissítések biztosítását, és exkluzív lehetőséggel is szolgál majd az Xbox Game Pass esetében.

Galaxy Note20 – Szoftveres frissítések és az Xbox Game Pass

A Samsung bemutatta a Galaxy Note20 okostelefont, ami mostantól meghatározó tagja lesz a vállalat okostelefonos palettájának. És van még néhány érdekesség az eszköz kapcsán, amire mindenképpen érdemes lehet kitérni. Az egyik dolog, hogy a jelek szerint több Android frissítést kaphat majd, mint ami megszokott, a másik pedig, hogy az Xbox egyik új szolgáltatásához is jobban idomul majd.

A Galaxy Note20 jelen állás szerint valóban egy olyan partner az okostelefonok mezőnyében, ami hosszabb távon sem fog gyorsan elavulttá válni. Mert nem egy, de nem is kettő, hanem összesen három főverziós frissítésben részesülhet majd a tervek szerint. És ugyanennyi ideig, szóval nagyjából három évig rendszeresen fogja kapni a biztonsági frissítéseket is.

A Samsung neve mellett minden gond nélkül kiemelhető a jó szoftveres támogatás. Az egyike azoknak a cégeknek, akik tényleg komolyan veszik a mobiljaik frissen tartását, és a lehetőségeikhez mérten erről a teljes paletta esetében gondoskodnak. Most persze egy Galaxy Note-tal állunk szemben, de egyébként egy Galaxy A modell is kaphat több főverziós frissítést és biztonsági csomagot a Samsungnál, ami mindenképpen dicséretes.

Galéria megnyitása

A szerkezet az Android 10-zel lépett a pályára, és néhány hónap múlva biztosan megkapja majd az Android 11-et, amelyen a szakemberek valószínűleg már dolgoznak is. Ezt fogja követni jövő ősszel az Android 12, és amennyiben a Samsung előrejelzése nem csal, a vásárlók bizony még ennél sem fognak leragadni, hanem érkezik majd az Android 13, ami előre láthatólag 2022 második felére lesz majd készen, de a Galaxy Note20 talán már csak 2023 elején kapja majd meg a szokásos tolódásból adódóan.

Mialatt főverziós frissítéseket kapnak majd az okostelefonok, aközben egészen biztos, hogy nem kell majd lemondani a rendszeres biztonsági javításoknak a garantálásáról sem. A Samsung egyébként is sokat tesz azért, hogy az védekezés szempontjából a lehető legtöbbet tegye, és bizony a Galaxy Note20-nál nagyjából három éven keresztül jönnek majd a Google által folyamatosan publikált csomagok. Ezek hónapról hónapra küszöbölnek ki néhány tucat, változó prioritású sebezhetőséget.

És még ehhez a hírhez egy igazán remek adalék, hogy ezt valójában a Samsung a Galaxy S10-től minden csúcsmodellnek fogja biztosítani, szóval az SGS10 és a Galaxy Note10 széria, valamint a Galaxy S20 is három éven keresztül kaphat már garantáltan főverziós frissítéseket. És a hajtogatós masinák sem jelentenek ez alól kivételt. Ezeket külön a vállalat nem emelte ki, a Note20-ra koncentrált, de a bemutató közben az adott diakocka alján szerepelt az információ.

A Samsung általában ügyel arra, hogy ne csak hardveres, hanem szoftveres különlegességeket is biztosítson az embereknek. Sok partner szolgált az évek során exkluzív lehetőségekkel a Galaxy okostelefonok számára. És idén az Xbox Game Pass keretében is lehet ilyenre számítani a Galaxy Note20-nál, és még több Samsung eszköznél, így például a Galaxy Tab S7-nél is.

Galéria megnyitása

Az új generációs eszközökhöz igénybe lehet majd venni egy speciális játékcsomagot három hónapos Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel, és egy megfelelő kontrollerrel, ilyen például a MOGA XP5-X Plus. A szeptember közepén induló androidos Xbox Game Pass Ultimate mellé ráadásul a Galaxy Store keretében elérhetővé tesz majd a tulajdonosok számára egy olyan speciális alkalmazást, ami többet tud majd, mint a hivatalos, mindenki számára elérhető applikáció. Ezzel a játékokon belüli fizetés is menni fog, míg az általánossal ez nem érhető el. Így vehetnek majd az emberek új kinézeteket, DLC-ket és egyebeket az Xbox Store-ban.

Galéria megnyitása

A Samsung és a Microsoft kiemelt partnerkapcsolatot ápol, és ezt nemcsak a fenti dologból lehetett látni. Az Unpacked eseményen folyamatosan fel-felbukkantak olyan szolgáltatások, alkalmazások, amelyek a redmondiaktól származnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap