Fülek okostelefonra és egyéb érdekességek a Samsung C-Labtól

Az inkubátorprogram friss termékeinél többször előkerül a mesterséges intelligencia, és egészen különös megoldások is felbukkantak.

Fülek okostelefonra és egyéb érdekességek a Samsung C-Labtól

A Samsung által évekkel korábban létrehozott Creative Lab 2016 óta képviselteti magát önállóan a Consumer Electronics Show keretében, és eddig egyetlen alkalommal sem várta annyi új fejlesztéssel a látogatókat, mint idén fogja. Az inkubátor programként működő részleg sok érdekességgel szolgál Las Vegasban. Összesen nyolc újdonság fog itt felbukkanni, és lesz további nyolc olyan projekt, ami a C-Labtól indult, és mostanra külsős fejlesztésnek tekinthető.

Galéria megnyitása

A friss projektek között vannak olyanok, amiket valószínűleg viszonylag egyszerűen pénzzé lehet majd tenni, ha tényleg tudják, amit ígérnek, és jól is működnek. Ilyen például a Tisplay, amivel reklámokat lehet beágyazni videókba úgy, hogy ezek ne zavarják a nézőt. Ez a szolgáltatás képes arra, hogy egy egyszínű ruhára elhelyezzen bármilyen előre meghatározott képet úgy, mintha az valóban ott lenne. Az ilyen virtuális reklámokat gyorsan lehet befolyásolni, szóval akár menet közben is lehet változtatni a videóban megjelenő grafikákat. Emellett pedig a Prismit is komoly kereskedelmi értékkel rendelkezhet, ez ugyanis képes hírekhez olyan kapcsolódó információkat pillanatok alatt összeszedni, amikkel az emberek részletes tájékoztatást kaphatnak. Ha megnyit egy hírt az olvasó, aminek már bőven van előzménye, akkor a mesterséges intelligenciát felhasználó szolgáltatás magától összeszedi az olyan korábbi cikkeket, amelyek segíthetnek a részletek megismerésében. A Prismit öt hírt fog magától összekapni idővonalba rendezve, és be is tölti ezeket annak érdekében, hogy akár internetkapcsolat nélkül is olvashatóak legyenek.

Manapság már egyre többen készítenek videókat, gombamód szaporodnak a vloggerek, és a C-Lab keretében a Medeo projekt az, ami nagyon jól jöhet majd azoknak a videósoknak, akik rengeteg tartalmat gyártanak, de esetleg még nincs túl nagy rutinjuk ebben. A Medeo egy olyan videokészítő, mellyel menet közben lehet szerkeszteni a felvételeket, és akár egy élő adásba is be lehet illeszteni például egy korábbi felvételt, ha azzal kapcsolatos a téma – a videók, fotók között valós időben lehet hangalapú keresést indítani. A Medeo képes kielemezni a rögzített tartalmakat a képi anyagokat figyelembe véve, és több automatizált funkcióval is szolgálni fog a videósok számára. Ez a szolgáltatás erősen támaszkodik majd a gépi tanulásra a benne foglalt lehetőségeknél, így például háttérzene és az effektek kiválasztását segítő funkcióknál, amik a jelenetekhez passzoló dolgokat képesek javasolni.

Az egészségüggyel kapcsolatos projektek között ezúttal olyanok vannak, mint a Girin Monitor Stand, az Alight és a SnailSound. A Girin Monitor Stand egy olyan monitorállvány, ami motorok révén működik magától, és azt figyelembe véve mozgatja a panelt, hogy a felhasználó testtartása ideális maradjon. Ennek köszönhetően állítólag búcsút lehet inteni a fájó nyaknak. Az Alight egy speciális asztali lámpa, ami képes a fényerejét annak megfelelően állítani, hogy a felhasználó éppen milyen tevékenységet végez: tanul, olvas vagy éppen csak pihenésképpen néz valamit a lámpánál. Ez még a koncentráció megtartásában is segít, ugyanis képes felismerni, ha az ember figyelme elkalandozik tanulás közben, és figyelmeztetést küld. Ráadásul tud gyorsított felvételeket rögzíteni és statisztikákkal is szolgál – szintén a tanulás kapcsán. A SnailSound pedig a hallást segíti azok számára, akik valamilyen halláskárosulásban szenvednek. Ez a szolgáltatás egy teszt elvégzését követően képes úgy alakítani a hangokat, hogy az alany által nehezen érzékelhető tartományokat felerősíti, a zavaró zajokat pedig kiszűri mindenféle drága kiegészítő nélkül.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Van a C-Lab újdonságai között egészen meghökkentő projekt is, mint például az aiMo, ami egy olyan hangfelvevő készülék, ami füleket alakít ki az okostelefonon, és direktben ASMR anyagok megörökítésére használható. Ami egy extra érdekességet ad ennek, hogy a része egy MI révén segített hangleképzési rendszer, mellyel jobb térérzet és valósághűbb hatás hozható ki a felvételekből. És nem kevésbé különös a Perfume Blender sem, ezzel pedig mindenki egyedi parfümöket hozhat létre különböző alapillatok bekeverésével (nyolc alapillattal indul a program, és ilyeneket lehet pluszba vásárolni hozzá). Ahhoz, hogy az emberek itt ne a sötétben tapogatózva kezdjenek el maguknak illatot keresni, olyan lehetőséget is nyújt a szolgáltatás, hogy lefotózhatja a kedvenc kereskedelmi forgalomban kapható parfümjét a mobil tulajdonosa, és ez alapján iránymutatást ad a program. Az elkészült egyedi parfümöket meg is oszthatják a felhasználók az ismerőseikkel.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A C-Lab olyan külsős projektek gondozásával is foglalkozik, amik korábban az inkubátorprogram keretében születtek/fogantak meg. A CES-en ilyenből is nyolc várja majd a látogatókat élen a Mopic megoldásával, ami bármilyen kijelzőből képes kihozni 3D hatást, amit ráadásul szemüveg nélkül lehet élvezni. A Linkflow a FITT360 névre hallgató kameráját villantja meg a kiállításon (ismét, ugyanis ez már tavaly is megjárta a CES-t), a Lululab pedig egy olyan bőrápolási tanácsadóval állt elő, ami biotechnológiát és mesterséges intelligenciát együtt használ. Ezeken felül képviselteti még magát a rendezvényen egy intelligens övvel a Welt, a Monit egy csecsemőfigyelővel, az Analogue Plus egy felokosított kommunikációs berendezéssel, a Bluefeel egy hordozható légtisztítóval, valamint egy miniatűr fejre szerelhető ventillátorral, és végül a Cooljamm egy olyan szolgáltatással, ami videókhoz képes önállóan megfelelő zenét választani.

A Samsung C-Lab esetében persze tisztában kell lenni azzal, hogy ezek a termékek nem minden esetben fognak eljutni a széles közönséghez, ugyanakkor mindenképpen érdemes meglátogatni a standját Las Vegasban, mert szinte mindenki találhat magának olyan fejlesztést, amit figyelemre méltónak vélhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap