Frissült az Android biztonsági csomagja

Frissült az Android biztonsági csomagja

A Google az Android Pie mellett bejelentette azt is, hogy elkészült a legfrissebb biztonsági javításokat tartalmazó frissítés. A Pixel okostelefonok már az Android 9.0 frissítéssel együtt ezt is megkapják, a korábbi készülékek, így a Nexus 5X, a Nexus 6P és a Pixel C viszont az Android 8.1 mellett lehorgonyozva kapta meg ezt az újdonságot.

A rendszeres biztonsági frissítési csomagban ezúttal összesen 44 ismert javítás fedezhető fel. A most felszámolt sebezhetőségekből a legtöbb „exkluzív”, csak olyan eszközöket érinthet, amiben a Qualcomm által tervezett Snapdragon mobilplatform teljesít szolgálatot. Ezt minél előbb érdemes lesz telepíteni, ugyanis a Google szakembereinek nagyon sok magas szintű hiányosságot kellett kezelésbe venniük. Kritikus probléma is akad néhány, egészen pontosan hat, és ezek részben elvileg lehetőséget biztosítanak arra is, hogy távolról tetszőleges kódot futassanak illetéktelenek a sebezhető mobilon. A Google néhány alkalommal új funkciót is bele szokott csempészni a Pixeleket érintő biztonsági frissítésekbe, de ezúttal ilyenről nem tudunk beszámolni.

Galéria megnyitása

A bevezetőben említett mobilok tulajdonosai a napokban megkapják majd a biztonsági frissítést OTA módon, és reményeink szerint hamarosan más gyártók is alkalmazni fogják ezt a saját okostelefonjaiknál, táblagépeiknél. (A referencia gépek tulajdonosai manuálisan is beszerezhetik a szükséges telepítőt a Google vonatkozó oldaláról.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward