Frissült az AMD Adrenalin driver, sokat gyorsult a Borderlands 3

Az új meghajtó program hibákat is javít, és teljesítménybeli előrelépést is hoz bizonyos körülmények között.

Frissült az AMD Adrenalin driver, sokat gyorsult a Borderlands 3

Az AMD gőzerővel fejleszti a Radeon Software Adrenalin 2019 csomagot, aminek a legújabb kiadása a 19.9.2-es verziószámot viseli. Fontos, hogy ez egy béta driver a videokártyák részére, szóval nem árt némi óvatosság, ha valaki ezt használja. Az AMD sok hibát sikeresen kiküszöbölt ezúttal is, de vannak még megbújó problémák (ismertek és ismeretlenek egyaránt), amik fejtörést okozhatnak a felhasználóknak.

Galéria megnyitása

Az új Radeon Software Adrenalin meghajtó kapcsán több pozitívumról is érdemes megemlékezni. Az AMD elsősorban azt emelt ki a kiadási jegyzékében, hogy teljesítménybeli előrelépés érhető el vele, méghozzá nem is kicsi mértékű. A Borderlands 3 kedvelői örülhetnek, ugyanis ez a játék akár 16 százalékkal is magasabb FPS-sel futhat majd abban az esetben, ha a felhasználó számítógépében az AMD Radeon RX 5700 grafikuskártya munkálkodik. A Radeon Image Sharpening funkció pedig ettől kezdve már a Polaris architektúrájú grafikus egységek irányába is elérhető. Lehet majd ezt használni az a Radeon RX 590, a Radeon RX 580, a Radeon RX 570, a Radeon RX 480 és a Radeon RX 470 esetében is. Azt viszont még hozzá kell tenni, hogy ez csak a DirectX 12 és a Vulcan mellett aktiválható, más alkalmazásoknál nem.

Galéria megnyitása

A Radeon Software Adrenalin 19.9.2 béta kijavít egy olyan hibát, ami néhány 75 Hz-re állított monitornál 30 FPS-re korlátozta a sebességet a V-sync bekapcsolását követően, ezzel elrontva a játékélményt. Néhány RX 5700 szériás videokártyával szerelt gépnél instabilitást lehetett tapasztalni online videózáskor, de ez már a múlté. Sikerült javítani azt a hibát is, mely a Radeon ReLive esetén néha hibás hangfelvételeket eredményezett. Szintén a Radeon RX 5700-et érintette, hogy a Radeon beállításokon belül néha nem jelentek meg a grafikus mag órajel-információi, de ez is ki lett küszöbölve, mint ahogy az is, hogy az Enhanced Sync bekapcsolása a Radeon RX 5700-nél rendszer- és/vagy programomlásokhoz vezethetett.

Mivel ez még csak egy béta driver, így nem meglepő módon ismert hibák is vannak még benne. Így például a Sekiro: Shadows Die Twice játékban a textúrát érintő hibák léphetnek fel, a Radeon ReLive és a HDR együttes használata pedig instabil üzemeléshez vezethet. És lehetnek gondok a Discorddal is, ha az adott gépben egy Radeon RX 5700 dolgozik, és szintén ehhez a VGA-hoz lehet kötni egy olyan hibát is, ami a 75 Hz-es monitorok mellett észlelhető. Néhány AMD videokártyával szerelt gépnél a Call of Duty: Black Ops 4 is hibásan futhat, és ezeken felül még további ismert gondok is vannak, amikre valószínűleg a soron következő Adrenalion driverfrissítések jelenthetnek majd megoldást.

Az új AMD Radeon Software Adrenalin 19.9.2 béta letölthető és telepíthető minden olyan számítógépen, amin legalább a Windows 7 Service Pack 1 operációs rendszer fut és 64 bites környezetet biztosít. Az asztali gépek és diszkrét kártyák esetén minimum a Radeon HD 7700-et igénylik, notebookok esetén pedig ennek a támogatott párja a Radeon HD 7700M. Az APU termékvonalon pedig legalább a Radeon HD 8180 integrált GPU-ra van szükség, de persze a Radeon R2-től kezdve is minden IGP-t támogat, legyen szó mobil vagy asztali platformról. Környezettől függően 400-600 MB körül alakul a letöltendő szoftvercsomag mérete, amit mindenki itt találhat meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap