Frissült a Telegram, és több újítást is kapott

A felhasználók jobb lehetőségeket kapnak a testre szabáskor, és már időzíteni is lehet majd az üzenetek küldését.

Frissült a Telegram, és több újítást is kapott

A Telegram az egyik legnépszerűbb applikáció csevegésre, és a sikerét elsősorban annak köszönhetően érte el, hogy kiemelkedő védelmet biztosít az üzenetváltások esetében. De az utóbbi időben a vállalat igyekezik arról gondoskodni, hogy a titkosítástól eltekintve is az egyik legjobb szolgáltatást tudja biztosítani. A Telegram 5.11-es kiadása éppen ezért több újítást is elhoz, pedig csak egy kisebb frissítésről van szó a számozása alapján.

Az első, és sokak számára talán legfontosabb újítás, hogy már nemcsak azonnali üzenetküldésre biztosít lehetőséget a szolgáltatás, hanem arra is, hogy beidőzítsen bizonyos sorokat az ember. Ez nagyon sok esetben jöhet jól, és fontos, hogy nem zavar bele a valós idejű beszélgetésbe. Ha például valakinek eszébe jut néhány nappal korábban a partnere születésnapja, akkor megoldhatja, hogy a köszöntésre szolgáló üzenetet előre megírja, és az applikáció a megfelelő időben küldi el, így nem kell attól tartani, hogy amikor kellene, akkor már nem lesz az eszében az üzenet írása.

 

Galéria megnyitása

Az időzített üzenetek küldésének a lehetősége úgy érhető el, hogy meg kell írni a küldeni kívánt sort, sorokat, majd ezt követően a küldésre szolgáló gombot hosszan kell nyomni. Ekkor feljön egy menü, ahol választható a korábban bevezetett csendes üzenet küldése, és ezen felül pedig az ütemezett küldés is. Az ütemezett küldésnél megadható a pontos dátum, az óra és a perc meghatározásával. És lehetőség van már itt arra is, hogy az elmentett üzenetekhez kapcsolódóan értesítést vegyenek fel az emberek.

A Telegram felületét 2017 óta lehet valamelyest módosítani, de most befutott egy új keresztplatformos témázási funkció, ami túlmutat az eddigi opción. Az egyedi felhős témáknál a felhasználó saját hátteret és színeket választhat ki magának, vannak előre definiált színek és képek, de igazából egy skálán kézzel olyan árnyalat állítható be, amilyet csak szeretne a felhasználó. Külön érdekesség itt, hogy a kinézeteket meg lehet osztani, ismerőseinek elküldheti az ember, és azok pedig beállíthatják maguknak is, ha az megtetszik nekik. Sőt mi több, ha egy olyan témát használnak, amit más hozott létre, akkor az alkotó minden módosítását is megkapják. Szóval amennyiben az ember a legújabb fényképeit állítja be a háttérnek, akkor a témát használó barátok, rokonok is azt fogják látni.

 

Galéria megnyitása

Az üzenetek már régóta másolhatóak a Telegramon, de most ez is változik. A másolási lehetőségnek nem kell mennie, sőt, igazából ez ki lesz egészítve. Mostanáig csak a komplett blokkokat lehet másolni, de a frissítést követően már arra is lesz lehetőség, hogy csak egy-egy kis részlet kerüljön kijelölésre és mozgatásra.

 

Galéria megnyitása

És akad újítás az adatvédelmi területen is. A Telegram 5.11 érkezését követően a felhasználók az eddiginél jobban szabályozhatják majd azt, hogy kik láthassák az telefonszámukat, valamint kik küldhessenek a számukra üzenetet. A telefonszám már mindenki elől teljesen elrejthető a csevegőn belül, és megadható, hogy csak a kapcsolati listán szereplő számokról érkezhessen üzenet.

Végül a Telegram munkatársai bővítették az elérhető animált hangulatjeleknek a listáját. Az eddigieken felül már újabb féltucatnyi emojit lehet majd mozgó matricaszerű kivitelben küldeni. És ez nem is fogja túlzottan fogyasztani az adatkeretet, mert a Telegram korábban kidolgozott egy módszert, amivel nagyon kicsi méretbe tudja sűríteni az ilyen animált hangulatjeleket és más kicsi grafikákat.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap