Shop menü

FORRADALMI „0 BIT, 0 WATT” 5G BÁZISÁLLOMÁST ALKOTOTT A HUAWEI

A cég létrehozott egy 5G egységes, ami kiemelkedő energiatakarékosságra képes, amikor éppen nincs rá szükség, így rengeteg helyen jöhet jól.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Forradalmi „0 bit, 0 watt” 5G bázisállomást alkotott a Huawei

Egyre kevesebb partnerrel tud együtt dolgozni a Huawei, de ez nem jelenti azt, hogy lassítana a fejlesztések terén. Továbbra is igyekszik minden téren kiemelkedőt alkotni, és az utóbbi időben kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy minden eddiginél energiahatékonyabb 5G bázisállomást tudjon kalap alá hozni.

„Az ágazatban egyedülálló „0 bit, 0 watt” megoldást kínálunk a szolgáltatók számára.” – jelentette ki a Huawei.

A friss termékkel a 14. Global Mobile Broadband Forumon állt elő a cég. Már a sanghaji MWC eseményen is kitért arra a Huawei, hogy készül egy olyan 5G bázisállomással, ami lényegében nem fogyaszt áramot, mikor nincs rá szükség, és ezzel jelentős mennyiségű energiát tud megtakarítani. Most pedig több információt is elárult ennek kapcsán a szakmai érdeklődőknek. Kiemelte a Huawei, hogy az új megoldása tökéletesen illeszkedik a mai modern, energiahatékony infrastruktúrákba, és a végpontokon tudja a hatékonyságot minden korábbinál magasabb szintre emelni.

Arról beszéltek a szakemberek, hogy az új 5G bázisállomás a szóban forgó eljárásokkal már olyan alacsony fogyasztás mellett tud pihenni, mint egy energiahatékony izzó. Kiemelkedő eredmény, hogy amikor éppen nem kapcsolódik rá semmilyen 5G képes készülék, ami adatforgalmat bonyolítana, akkor egyszerűen csak 99%-os készenléti állapotba kerül. Felmerül a kérdés, hogy nem okoz-e problémát, mikor újra kell indulnia, de a Huawei kiemelte, hogy a másodperc tört része alatt tud 100%-os üzembe állni a hálózati eszköz.

Galéria megnyitása

A 0 bit, 0 watt megoldást használó újdonság egy olyan mérföldkő, ami a zöld átállásban sokat tud segíteni a hálózatok üzemeltetésében. A hibernációs és az ébredés idejében kiemelkedően teljesítő modem és a hozzá kapcsolódó RF egység minden eddiginél alacsonyabb fogyasztás mellett képes alvó üzemmódba kerülni, ezzel pedig jelentősen hozzá tud járulni a környezetvédelmi célok gyorsabb eléréséhez is. Miközben lényegében semmilyen kompromisszumot nem kell kötni a fejlesztéseknél.

Az energiával együtt pénzt is spórolhatnak a szolgáltatók az újdonsággal, hiszen amikor üzleti szempontból tétlen az 5G bázisállomás, tehát 5G-s előfizetős nincs is környéken, akkor lényegében nem emészt fel energiát az üzemeltetése. A hálózatok szintjén pedig még konfigurálható is az, hogy milyen teljesítményszinten üzemeljen, és ezáltal is lehet javítani a hatékonyságát. Főleg olyan területeken jöhet ez jól, amik ritkábban lakottak, és kevés 5G-s készüléket használnak.

Galéria megnyitása

A China Mobile már biztosan alkalmazni fogja a Huawei „0 bit, 0 watt” megoldásait. A két vállalat már korábban tesztelte ezt a berendezést Kína bizonyos részein. Ezeken a teszteken bebizonyosodott, hogy amikor éppen meg tudott pihenni az 5G bázisállomás, akkor nagyjából 5 W környékére csökkent a fogyasztása, ami rendkívül kedvező a megszokott értékekhez képest.

Ezen felül a Huawei már arról beszél, hogy 5.5G képes termékek széles kínálatát fogja elérhetővé tenni a partnerei számára. Ezek már olyan jövőbe mutató fejlesztések, amik az elkövetkezendő években nagy jelentőséggel bírhatnak. Továbbá egyéb digitális átállásnál alkalmazható szerkezetek is kiállításra kerültek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére