Fontos frissítés érkezik a Galaxy S10-re

Több okból is érdemes lesz telepíteni a felsőkategóriás eszközökre az új szoftvert.

Fontos frissítés érkezik a Galaxy S10-re

A Samsung rendszeresen készít kisebb-nagyobb frissítéseket az okostelefonok számára, és ezúttal a Galaxy S10 család egy olyan frissítést kapott, amit különösen ajánlott lesz mindenkinek telepíteni. Két lényeges területre koncentrál az új szoftver, az egyik a biztonság, a másik pedig a kamera, azon belül is a fényképek készítése.

A Galaxy S10 modellek az új csomag telepítését követően nagyobb biztonságot nyújthatnak majd. Ezzel a mostani frissítéssel ugyanis az okostelefonok számára elérhetővé válnak a Google által felvonultatott májusi biztonsági javítások, a legfrissebben felfedezett sebezhetőségek ellen is védettek lesznek így a készülékek. A Samsung egyébként a kiemelt mobiljaira rendszeresen biztosítja az ilyen havi szinten érkező biztonsági frissítéseket, szóval ezen a területen jeleskedik a vállalat.

A sebezhetőségek kiküszöbölése mellett azért is fontos az új frissítést telepíteni, mert ez több ponton is javítani fog a kamera működésén, bizonyos körülmények között egészen döbbenetes képminőségbeli előrelépést figyelhetnek majd meg a tulajdonosok. Az ultraszéles-látószögű kamera is képes lesz már ettől kezdve remek képeket készíteni rossz fényviszonyok mellett, ugyanis mostantól ezzel is használható az Éjszakai mód. Mivel ez a társkamera eleve egy szerényebb optikával rendelkezik, mint az elsődleges kamera (az előbbi F/2.2-es, míg az utóbbi már F/1.5-ös – itt a kisebb érték a jobb), és az Éjszakai módhoz sem tudott nyúlni korábban, így este szinte használhatatlan volt, de ez most megváltozik. Az Éjszakai mód révén az első beszámolók szerint már az ultraszéles-látószögű kamerával is jó képeket lehet majd készíteni fényhiányos környezetben.

Galéria megnyitása

A Samsung általánosan is csiszolt az Éjszakai mód működésén, változtatott az algoritmusán, ennek eredményeként kevesebb lesz majd a zaj az elkészült esti képeken. A továbbfejlesztett zajszűrő eljárás néha kicsit mosottabb részleteket fog eredményezni a visszajelzések alapján, de az összkép egyértelműen pozitív irányba mozdul majd el. Lényeges, hogy az eddiginél hosszabb záridővel kell itt számolni, ami azt jelenti, hogy érdemes lesz stabilabban tartani a készüléket annak érdekében, hogy a képek igazán jól sikerüljenek.

Galéria megnyitása

Ezen felül pedig a frissítéssel az Élő fókusz tekintetében is történik némi változás, ugyanis ezt már elérhetővé tette a Samsung mindegyik kamera használatával. Ettől kezdve tehát legyen szó ultraszéles-látószögű fényképről vagy optikai zoomolással készített felvételről, lehet majd minden gond nélkül használni az Élő fókuszt annak érdekében, hogy még látványosabb legyen az elkészült fotó. (A Galaxy S10 5G már eleve ilyen funkcionalitással került ki a dobozából, csak halkan jegyezzük meg.) Már a duálkamerás Galaxy S10e okostelefonnál sem lesz akadálya annak, hogy mesterséges mélységélességgel megtoldott képek készüljenek.

Galéria megnyitása

A frissítés mérete eltér csekély mértékben a Galaxy S10, a Galaxy S10+ és a Galaxy S10e esetében, de mindegyik készüléknél 185 és 190 MB között alakul ennek a mérete. Így a telepítés nem igényel különösebb rákészülést, akár menet közben is biztonsággal letölthető és igénybe vehető. Először Svájcban vált ez a frissítés elérhetővé, de hamarosan szélesebb körben is hozzáférhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap