Shop menü

FONTOS FEJLESZTÉSRE MUTAT RÁ A PIXEL 9 ELSŐ RENDERKÉPE

A Pixel 9 Pro után a Pixel 9-ről is megjelent néhány előzetes render, amit kiszivárgott CAD adatokra alapozva hoztak létre.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Fontos fejlesztésre mutat rá a Pixel 9 első renderképe

Ahogy azt már a Pixel 9 Pro kapcsán megállapíthattuk, a Google tervezői is abba az irányba indulnak most el, amerre az Apple az iPhone 12-vel néhány éve. Simára gyalult keretbe lesz foglalva a mobiltelefon, és ezúttal az a jó hírünk van, hogy már nemcsak a dizájnt érintő változásokról beszélhetünk a renderképeknek köszönhetően.

A Google Pixel 9-ről megjelent ábrákat nem az új formavilág teszi elsősorban érdekessé a szemünkben, hanem a hátlapon feltüntetett kamerák száma.

Az elmúlt években a Pixelekről megjelent korai renderképek szinte minden esetben nagyon közel álltak a valósághoz. Ez alapján pedig joggal feltételezhető, hogy most is megbízhatunk az OnLeaks és a 91Mobiles által lehozott képekben. Szóval meglehetősen jók az esélyei annak, hogy a Google végre már a Pixel 9 okostelefont is három darab kamerával fogja felszerelni, nem kettő képalkotóval kell beérnie a felhasználóknak, ahogy az korábban alakult.

Galéria megnyitása

Eddig az alap Pixelek a hagyományos látószögű optikával rendelkező főkamera mellett egy ultraszéles látószöggel dolgozó egységet vonultattak fel. Ez egy bevált párost alkotott a mobilokon, és már úgy tűnt, hogy a Google ezen nem is igazán szándékozik változtatni. Most viszont úgy tűnik, hogy mégis rámegy a jobb képalkotási lehetőségekre, ráadásul nem is aprózza el. A renderképről ugyanis még azt is meg lehet állapítani, hogy periszkópos lencserendszerrel lesz ellátva a harmadik kamera.

Galéria megnyitása

A periszkópos optikát minden esetben a zoomra használják, azon belül is a jobb minőséget nyújtó és „távolabbra ellátó” kamerák kapnak ilyet. A burkolat alatt prizmát felhasználva, eldöntve berendezett lencsékkel általában legalább 3-szoros zoomot szoktak elérni, de láttunk már ilyen kialakítás mellett 10-szeres optikai zoomot is. A Pixel 8 Pro esetében például 5-szörös közelítésre képes a periszkópos zoom kamera, és a Pixel 9 Pro is ezt a vonalat viheti tovább. Az viszont még kérdés, hogy a Pixel 9 esetében mire lehet számítani, itt azért jó eséllyel egy szerényebb megoldás lesz bevetésre küldve, mint a csúcsmodellben.

Maga a kameramodul ugyanolyan, mint a Pixel 9 Prónál, azt is beleértve, hogy innen sem hiányzik az extra szenzor a LED-es villanó alól. Ennek a funkciója még nem ismert, de a Pixel 8 Próban így van elrendezve a hőmérséklet érzékelő, ami már lázmérésre is használható. A kamera ugyanolyan mértékben emelkedik ki a házból, azon a ponton 12 milliméter körüli vastagság jellemzi a készüléket, míg általánosan 8,5 mm vastag lehet.

Galéria megnyitása

Az egyenesre szabott keret 152,8 x 71,9 milliméteres felületet szegélyez, ami azt jelenti, hogy egy kicsit nagyobb lesz, mint a Pixel 8 volt. A mobil sarkai azonban sokkal nagyobb mértékű lekerekítést kapnak a képek alapján, és elvileg a képátló is kisebbnek ígérkezik. A korábbi 6,2 col helyett itt a kiszivárgott információk szerint 6,1 hüvelykel kell számolni.

Az elkövetkezendő hónapokban még rengeteg információ fog napvilágot látni a következő generáció Pixelekkel kapcsolatosan, ez borítékolható. A mobilok bemutatója egyébként legkorábban szeptember végén lehet, ha a Google nem változtat jelentősebben a stratégiáján, márpedig erre jelenleg nagyon kevés esélyt látunk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére