Folyamatosan kapja a javításokat az iOS 13.1

Az Apple gyors egymásutánban kettő csomagot is kiadott a okostelefonokhoz - és a táblagépekhez is.

Folyamatosan kapja a javításokat az iOS 13.1

Az Apple elképesztő tempóval zúdítja az iOS frissítéseket a felhasználókra. Alig, hogy elérhetővé vált szeptember 19-én az iOS 13, érkezett szeptember 24-én az iOS 13.1, és az elmúlt napokban pedig befutott az iOS 13.1 első kettő javítási csomagja is, az iOS 13.1.1 és az iOS 13.1.2. Nézzük, hogy milyen hibákra jelent gyógyírt az iOS 13.1 kettő kisebb frissítése – érdemi újítás ugyanis ezekbe nem került.

iOS 13.1.1

Az iOS 13.1.1 esetében az Apple hat fontosabb dolgot emelt ki a hivatalos kiadási jegyzékben. Ez alapján probléma volt az iPhone felhasználók korábban olyan hibával találkozhattak, ami bizonyos esetekben megakadályozta a visszaállítás végrehajtását egy korábbi biztonsági mentésből, de ez már orvosolva lett. Mint ahogy ki lett javítva az a probléma is, ami miatt az akkumulátor néhány okostelefonnál túl gyorsan merült le.

Csak az új generációs mobilokat, az iPhone 11 széria tagjait érintette, hogy a Siri kéréseket nem ismerték fel, és már ezt is kiküszöbölte az Apple. Megoldódott egy probléma, ami miatt a Safari böngésző keresési javaslatai a felhasználó akarata ellenére is bekapcsoltak, és egy olyan hiba is elhárult, mely az Emlékeztetők lassú szinkronizálását okozta. Végül még az iOS 13.1.1-ben egy biztonsági rés is be lett foltozva, ez pedig az alternatív, harmadik féltől származó billentyűzet applikációkhoz kapcsolódott.

iOS 13.1.2

A második frissítése az iOS 13.1-nek szintén hat kiemelt hibajavítást vonultat fel a vállalat kiadási jegyzéke alapján. Megszüntet az iOS 13.1.2 egy olyan hibát, ami miatt az iCloud Biztonsági mentés visszaállítása után a folyamatjelző sáv továbbra is ott maradt a megjelenítőn, nem tűnt el a művelet után, ezzel kellemetlenséget okozva a felhasználók számára. Ennél viszont sokkal súlyosabb hiba volt, ami miatt a kamera néha működésképtelen volt, de szerencsére ez is orvosolva lett, mint ahogy az is, hogy néha a zseblámpa sem kapcsolt be, amikor szükség lett volna rá.

Az iOS 13.1.2 révén már attól sem kell tartani, hogy a Bluetooth kapcsolat váratlanul megszakad egy adott gépjárművel, eddig ugyanis ez megeshetett a felhasználók visszajelzése alapján. A HomaPod sok fejtörést okozott már az Apple számára, és az iOS 13.1 esetében is akadt vele némi probléma, a parancsok néha nem futottak le, de ezt is javítja a mostani frissítés. És végül még kiküszöböli azt a hibát is, ami az okostelefon képernyőjének a kalibrációs adatainak az elvesztését okozhatta bizonyos körülmények között.

Az iPad felhasználók is megkapják majd ugyanezek a frissítéseket, szóval számolni kell az iPadOS 13.1.1 és az iPadOS 13.1.2 érkezésére egyaránt. Ezeknek a kiadási jegyzéke pedig szinte azonos a megegyező iOS verziókéval, ugyanazok a hibák lettek ott is javítva, csak az iPadeket kevesebb probléma érintette, mint az iPhone-okat. Az iPadOS 13.1.1 négy foltot tartalmazott, az iPadOS 13.1.2 pedig már csak kettőt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap