Shop menü

FIZETŐS EXTRA LESZ A SZERKESZTÉS A TWITTEREN

Azok tudják majd szerkeszteni a bejegyzéseiket a publikálást követően, akik havidíj kifizetése mellett használják a platformot.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Fizetős extra lesz a szerkesztés a Twitteren

Hiába hangoztatta a Twitter, hogy nem kíván szerkesztési lehetőséget bevezetni, végül a közösség Elon Musk alapos támogatásával elérte, hogy a mikroblog akarata ellenére is bevezess ezt a funkciót. Már élesben megy a rendszer tesztelése, de egyelőre még csak a közönség egy részét vonta be a vállalat ebbe a folyamatba.

A Twitter folyamatosan fejlődik, de nem az alapoknál, hanem inkább az újításokra koncentrál. Továbbra is 280 karakterben vannak limitálva a bejegyzések, de közben már dolgozik egy olyan fejlesztésen, melynek köszönhetően szinte korlátozás nélküli „jegyzeteket” készíthetnek majd az emberek. Továbbá ott vannak a Terek, melynél hamarosan a podcast felvételek is megjelennek majd a teljes átalakulást követően bevezetésre kerülő Terek lapon.

Szó nincs arról, hogy ne fejlődnek a platform, de az olyan alapvető dolog, mint a szerkesztés, egészen eddig kimaradt, és a Twitter el is mondta, hogy ez nem a véletlen műve, nem is akarták ezt a funkciót használni. Lényegében csak annak köszönhetően kerül bevezetésre, hogy Elon Musk tavasszal, lényegében puszta erőfitogtatás céljával felhasználók millióit megmozgatva kezdte kérni a vállalatot, hogy biztosítsa ezt az opciót. Ennek a nyomásnak pedig a Twitter engedett, mivel azzal, hogy ellenáll, valószínűleg maga alatt vágta volna a fát az egyidként is nehéz helyzetében.

Galéria megnyitása

Néhány hónap telt el azóta, hogy a vállalat elmondta, hogy megoldja a szerkesztési lehetőséget a platformon. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy ebben a hónapban fokozatosan elérhetővé válik a felhasználók számára. Már amennyiben fizetnek a Twitterért. Ugyanis azoknál lesz ez elérhető, akik nem mezei státuszban vannak, hanem aktív Twitter Blue előfizetéssel rendelkeznek.

Jelenleg tehát csak azok tudják szerkeszteni a közzétett bejegyzéseiket, akik havidíjat fizetnek a Twitter használatáért, és az egyéb extra funkciókért, amiket a Blue biztosít. Ennek az árát egyébként éppen idén emelte fentebb a vállalat, hogy még több bevételt tudjon szeretni a prémium felhasználókból. Eredetileg ezért havi 3 dollárt kellett fizetni, most viszont már 5 dolláros összegért cserébe lehet élvezni a Twitter Blue értékeit, immáron a szerkesztési opcióval együtt.

Korábban a vállalat elmondta, hogy a Twitter Blue előfizetés azért is lesz előnyös az embereknek, mert ezáltal az újonnan bevezetésre kerülő extrákat hamarabb kapják meg, előbb vehetik használatba, mint a hétköznapi felhasználók. Ez lesz az első olyan újítás, ami nagyobb jelentőségű, és a Blue előfizetőket ilyen módon részesíti előnyben a vállalat. A későbbiekben ez nagy valószínűség szerint megváltozik majd, és szélesebb körben is elérhetővé válhat, de erről egyelőre a vállalat nem adott tájékoztatást.

Galéria megnyitása

„A tesztelés csak az Egyesült Államokban megy majd első körben, és akkor lehet szó a terjeszkedésről, ha teljesebb képpel rendelkezünk már arról, hogy az emberek miként használják a funkciót.” – jelentette ki a Twitter. Ebből az következik, hogy még lehetnek változások abban, ahogyan a funkció most igénybe vehető. Ha a cég úgy látja, hogy a felhasználóknak például elég kevesebb idő is, akkor talán csökkenti majd a szerkesztési időkeretet, és hasonló változások lehetnek még.

Jelenleg 30 perc áll rendelkezésre a szerkesztéshez, ami azért eléggé bőséges, annyi idő a legtöbb esetben nincsen erre a lehetőségre. Általában itt az a lényeg, hogy az utólag észrevett, észlelt szerkesztési hibákat ki tudja javítani az ember anélkül, hogy törölni kellene a bejegyzést, ami így elveszítheti a kedveléseket és a hozzászólásokat is.

A szerkesztett tweetek esetében látható lesz alul az időbélyegnél egy kicsi ikon, ami jelzi, hogy hozzányúltak az eredeti szöveghez. Azt is lehet majd itt látni, hogy mikor történt az utolsó módosítása a bejegyzésnek. Rá is lehet majd menni arra a részre, ahol ezt jelzi a rendszer, és így fel fog jönni a poszt szerkesztési előzménye. Így nem lehet elrejteni a korábbi szövegeket. Bárki vissza tudja majd olvasni, hogy mi szerepelt eredetileg a bejegyzésben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére