Finnországba teszi át székhelyét a HMD Global adatközpontja

A Nokia mobilokat fejlesztő vállalat a mostani lépéstől azt várja, hogy még a fejlesztések is gyorsabban fognak elkészülni.

Finnországba teszi át székhelyét a HMD Global adatközpontja

A HMD Global sikerére valószínűleg nem sokan fogadtak volna, miután a Microsoft vezetése alatt szinte teljen leépült a Nokia egykor ragyogó mobilos birodalma, de már több mint két éve fejlesztik a finnek az androidos eszközöket, és évről évre jobb piaci pozícióba kerülnek. A HMD Global már benne van a tíz legnagyobb gyártóban, és most újabb lépést tesz azért, hogy még nagyobb sikert érhessen el.

Úgy döntött a vállalat vezetése, hogy átköltözteti az adatközpontját hazai földre, ez ugyanis eddig Európán kívül működött. (A cég nem tesz róla említést, de Szingapúrban kezelte az adatokat az Amazonnal (AWS) együttműködve.) A továbbiakban a HMD Global a CGI Finland és a Google Cloud kiemelkedő partnereként fogja kezelni a Nokia mobilokkal kapcsolatos információkat. A hivatalos közlemény tanúsága szerint a finnországi Hamina városába lesz az érintett részleg új székhelye. De milyen adatokat tárol a készülékekkel kapcsolatosan a vállalat? Nos, a hivatalos közlemény erre vonatkozóan azt írja, hogy a telefonok aktiválására és teljesítményére vonatkozó információkról van szó, melyek az elemzése sok pozitívummal járhat.

Galéria megnyitása
A Google finn adatközpontja Haminában

A mostani lépésnek a HMD Global szerint meglehetősen sok erénye lesz majd idővel, szóval abban bízik a vállalat, hogy jó döntést hozott ezzel a lépéssel. A cég elmondása alapján gyorsabban készülhetnek majd el a jövőbeli fejlesztések a közvetlenebb munkavégzésnek köszönhetően, és ebből kifolyólag még jobb felhasználói élményt lesz képes biztosítani a vállalat az eszköztulajdonosok számára. Emellett pedig azt is megemlítette a cég, hogy ezáltal a biztonságról is hatékonyabban tud gondoskodni, és így az is garantálva lesz, hogy az adatkezeléssel sem próbál trükközni. Megfelelően jár el az összes alkalmazandó európai biztonsági intézkedésnek és jogszabálynak, beleértve az uniós adatvédelmi szabályokat is, így az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR).

„Finn örökségünkhöz híven úgy döntöttünk, hogy együttműködünk a CGI-jal és a Google Cloud platformmal a növekvő adattárolási igények kiszolgálásáért, és természetesen azért is, hogy az európai otthonunkban növeljük a befektetések mértékét” – nyilatkozta Juho Sarvikas. Eva Fors, a Google Cloud Észak-Európai vezérigazgatója pedig egyebek mellett még arra is rávilágított, hogy ezáltal „zöldebb” lesz a HMD Global, mivel a Google teljes globális, éves áramigényét megújuló energiából nyeri, így ez igaz a Google Cloud platformra is.

Galéria megnyitása
Nokia 4.2

A Nokia elsősorban az újonnan forgalomba kerülő okostelefonoknak az adatait fogja a friss adatközpontban kezelni. A vállalat elmondása alapján a Nokia 2.2, a Nokia 3.2 és a Nokia 4.2 modellek lesznek az érintettek, és ezzel együtt természetesen azok a szerkezetek, amelyek a jövőben fognak debütálni. Ezen felül arra is fény derült, hogy idővel a legtöbb szerkezetnek az adatai át lesznek emelve Finnországba, de a korábban boltokba került modellek esetében erre csak akkor kerül majd sor, amikor megkapják az Android 10-et elhozó főverziós frissítést. (Azt viszont eddig nem közölte a vállalat, hogy ez mely modellekre lesz elérhető, hiszen vannak már olyan eszközök, amik kiesnek a 2 éves garantált frissítési ciklusból, mire az Android Q elkészül.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap