Felhasználók által kért funkciók kerülhetnek a Google Fotókba

A cég egyik szakembere kérte a követőit, hogy írják meg, milyen opciókat látnának szívesen a szolgáltatásban.

Felhasználók által kért funkciók kerülhetnek a Google Fotókba

A Google Fotókat rengetegen használják világszerte, és ez a szolgáltatás remek lehetőségeket biztosít. Ugyanakkor, mint minden alkalmazásnál, ennél is vannak olyan dolgok, amiket hiányolnak belőle az emberek, és most a Google egyik munkatársa direktben a felhasználóktól kérdezte, hogy milyen dolgokat szeretnének viszont látni a rendszerben.

David Lieb, a Google Fotók termékért felelős vezetője a Twitteren kérte a fióktulajdonosokat, hogy szolgáljanak visszajelzésekkel a szolgáltatással kapcsolatban. És bizony hamar össze is gyűlt rengeteg ötlet, amelyeknek egy részénél már szinte biztosra vehető, hogy belátható időn belül meg is fog valósulni. A Fotóktól általánosságban elmondható, hogy az emberek jobb teljesítményt, stabilabb működést és új lehetőségeket is várnak az emberek. És ez utóbbi kapcsán néhány konkrétum már ki is lett emelve, ami biztosan megvalósul, de sok jó ötlet elhangzott még, amik idővel szintén bekerülhetnek a szolgáltatásba.

A felhasználói kérések nyomán jelenhet meg a Google Fotókba a manuális bejelölési lehetőség, ami igazából eléggé alap dolog, de eddig a vállalat valahogy megfeledkezett róla. A gépi tanulási algoritmus már régóta képes megjelölni az embereket a képeken automatikusa, de ezt kézzel nem lehet megtenni azoknál a képeknél, amiket a rendszer kihagy, mert nem ismeri fel a rajta szereplőket. Az újításnak hála, ha egy partin készült képen nem ismeri majd fel a barátokat a szolgáltatás, akkor már be lehet majd gépelni azoknak a nevét, akik rajta vannak. Ha pedig valaki nem szeretné, hogy meg legyen jelölve egy adott képen, akkor ugyanúgy eltávolíthatja ezt személyesen, ahogy azt eddig az automatikus felismerés mellett is meg lehetett tenni.

Galéria megnyitása

Az időbélyegek szerkesztésére a webes felület és az iOS-es applikáció esetében már egy ideje van lehetősége a felhasználóknak, az Androidnál viszont kimaradt ez. De a felhasználói kérésekre reagálva az is biztosnak tűnik, hogy ez hamarosan be lesz pótolva, az androidos mobilokon és táblagépeken is lehet majd az időbélyeget befolyásolni. És arra is lehetőség lesz majd, hogy a fényképek keresgélése közben a találatok rendezhetőek majd az alapján, hogy melyek lettek legutóbb feltöltve. Ez a böngészőn keresztül már megoldható egy személyi számítógép előtt ülve, viszont a mobilokon még nincsen rá mód, de látva az igényeket, ezt is hamarosan megoldja majd a Google.

Érdekesség, hogy megvalósulhat majd az a lehetőség is, hogy a Fotókon keresztül már nemcsak azokat a képeket lehet majd összegyűjtve megosztani, amin egy-egy adott személy szerepel, hanem azokat is, amiken a háziállatok vannak. A kiskedvences képek megosztását használva a felhasználók egy pillanat alatt elküldhetik majd az ismerőseiknek azokat a fotókat, amiken például ott van a család macskája. Ezen felül egyszerűbbé válhat a képek törlése például az albumok böngészése közben, a megosztott albumokban pedig lehetőség lesz majd a különböző felvételeket Kedvencnek jelölni.

Egy olyan érdekes problémát is jeleztek a Twitteren David Lieb számára, ami a Samsung mobilok tulajdonosait érinti, de az nem derült ki, hogy erre lesz-e javítás. A Galaxyk esetében a DCIM mappába kerülnek a képernyőmentések, így azok a Fotókon nem különölnek el a fényképektől, más androidos eszközöknél ezek általában a Pictures mappában szoktak landolni. A szolgáltatás képes lehetne megkülönböztetni a képernyőmentéseket, és ezeket külön kezelni, remélhetőleg ezt meg tudja majd oldani a keresőóriás.

Továbbá még egy sor jó ötlet merült fel, amik talán idővel tényleg bekerülhetnek majd a Fotók kelléktárába. Ilyen például a képek térképen megjelenítése, a duplikált tartalmak eltávolítása, a megosztási lap fejlesztése, a Google Drive szinkronizálás visszahozása valamilyen módon, fényképek nyomtatása jó minőségben helyből, képleírások megjelenítése vetítés alatt, OCR alkalmazása a régi képek időbélyegének létrehozásához és így tovább. A Google igyekezik friss lehetőségekkel szolgálni a Fotóknál, és jó látni, hogy a felhasználókat is hajlandó meghallgatni esetenként.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap