Fejlődik a Netflix gyerekeknek szánt felülete

Egyszerűbbé válik felfedezni új tartalmakat, így a fiatalok több érdekességgel találkozhatnak a jövőben.

Fejlődik a Netflix gyerekeknek szánt felülete

A Netflix egy ideje már a fiatal generációk szórakozásáról is gondoskodik biztonságos módon. Most pedig a vállalat bejelentett néhány újítást a gyerekek számára létrehozott területen belül, amelyeknek köszönhetően még jobb élményben részesülhetnek majd a csemeték a Netflix előtt ülve.

Remek dolog, hogy a Netflix már egy ideje külön a gyerekek számára is kínál külön Kids szekciót, az pedig még örömtelibb, hogy a vállalat a jelek szerint nemcsak egyfajta kötelező körként vette ennek a létrehozását, hanem fejleszti is. Így a gyerekek például a jövőben már változatosabb tartalmakat fogyaszthatnak majd.

Megjelenik a Netflix Kids keretében a toplista. Egy új sor lesz látható az alkalmazásban a tíz legnépszerűbb műsorral. Itt láthatja majd a gyermek, hogy miket néznek a legtöbben, és olyan újdonságokat ismerhet meg, amivel korábban még nem találkozott, pedig népszerű. Az a hagyományos Netflix esetében az egyik legnépszerűbb funkció, szóval minden bizonnyal itt is örömmel fogják használatba venni az új sort a fiatalok.

Galéria megnyitása

Természetesen a Netflix a Kids felület esetében ugyanúgy a felhasználó korához igazítva mutatja majd a legnagyobb megtekintési mennyiséget produkáló műsorokat, mint egyébként. Szóval a gyerekek csak azokat a toplistás műsorokat fogják látni, amik a korosztályukhoz passzolnak, nem találkozhatnak káros tartalommal. Folyamatosan frissülni fog az „ajánló”, és 93 országban indítja ezt el a Netflix globálisan. Látható lesz a TV alkalmazásban, a weben, valamint a mobilos applikációban is, majdnem mindenhol, csak az Apple TV-nél és pár régi készüléknél nem.

Érdekesség, hogy korábban egy statisztika arról számolt be, hogy a Netflixen az emberek sokszor képesek több időt tölteni annak a keresésével, amit nézni fognak, mint amennyi ideig után élvezik a nehezen kiválasztott műsort. És ez bizony a csemetéknél is előfordulhat, de a tízhelyes toplista sokszor segíthet a választásban, ezért is lesz a kezdőképernyőn kiemelve.

Ezen felül a Netflix a továbbiakban kéthetente küldeni fog egy e-mailt azoknak az embereknek, akiknek a profilja alatt legalább egy Kids fiók van létrehozva. Ez a levél számos információt tartalmaz majd egyfajta összefoglaló jelleggel.

A Netflix a kéthetente esedékes e-mailekben olyan dolgokat emel majd ki, mint például a gyermekek videózási szokásai alapján összeállított ajánló. Ilyet a gyermekek védelme érdekében maga a Netflix Kids nem biztosít, de a vállalat szerint az rendben van, ha a szülőknek megmutat egy ilyen összeállítást, a felnőttek pedig el tudják dönteni, hogy a fiatalokkal megosztják-e az információt. Látható lesz az is, hogy milyen műfajokat, tartalmakat néz a legtöbbet a gyermek, amiből a szülő hasznos következtetéseket vonhat le.

Galéria megnyitása

Külön érdekesség, hogy a Netflix biztosítani fog nyomtatható színező lapokat és más olyan játékokat, amik az adott gyereknek a kedvenc meséivel kapcsolatosak. Ezt lehet használni arra, hogy ne csak a Netflix előtt ülve élvezhesse a fiatal a mindennapokat, hanem más, fejlesztő tevékenységre is szorítson időt. És a szülőknek szóló tippeket is ad majd a Netflix arra vonatkozóan, hogyan tudják a lehető legjobban kihasználni a Kids felület adta lehetőségeket.

A Netflix folyamatosan dolgozik azon is, hogy minél több mesét, animációs filmet tudjon nyújtani a gyerekek számára. És igyekszik a vállalat ezeket úgy összeállítani, hogy a lehetőleg változatosak legyenek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap