Fejlődik a kapcsolat nélküli Google Fordító

A Fordító offline szekciója a korábbinál hatékonyabban fog működni több szempontból is.

Fejlődik a kapcsolat nélküli Google Fordító

A Google nagyon régóta dolgozik már a Fordító fejlesztésén, és bár ebből lényegében semmilyen közvetlen bevétele nem származik mind a mai napig, nagyon sokat tesz azért, hogy ez egészen új lehetőségeket biztosítson időről időre.

Egy lényeges funkciója a Google Fordítónak, hogy kapcsolat nélkül, offline módon is működik. Viszont ebből a szempontból, érthető módon nem képes ugyanolyan pontosságot nyújtani, mint amikor rendelkezésére áll a hálózati kapcsolat is. Viszont nagyon jól jöhet, ha az ember sokat utazik, és az új helyekre való látogatáskor mobilinternet nélkül kell boldogulnia. Az offline fordítás Android és iOS rendszerű készülékeken egyaránt működik minden gond nélkül, és mostantól még pontosabb is a helyben futó algoritmust ért fejlesztéseknek hála.

Galéria megnyitása

A Google közleményéből az derült ki, hogy 59 támogatott nyelv esetében a szolgáltatás 12 százalékkal működik majd pontosabban, ami látszólag nem egy hatalmas előrelépés, de igazából sokszor lesz érzékelhető a különbség. És néhány nyelvnél pedig ennél is nagyobb fejlődést tapasztalhatnak majd a felhasználók, ugyanis például a japán, a koreai, a thai, a lengyel és a hindi nyelvek esetén 20%-ot meghaladó mértékű volt a fejlődés. Jobb lehet a szavak megválogatása, a kifejezések értelmezése és a komplett mondatok alkotása egyaránt.

További újítás, hogy már transzliterációt is mutat majd a rendszer a fordítások alkalmával. Ez azt jelenti, hogy azoknál a nyelveknél, amik a fordítások esetén a kiinduló nyelvtől eltérő betűket alkalmaznak, azoknál lesz egy szöveges átírat is a fordítás alatt. A Google példájában az angol „Hello” hindi megfelelőjét aligha bírná kiolvasni egy olyan személy, aki még sosem járt Indiában, és nem is találkozott a nyelvvel, de ilyenkor megjelenik a képernyőn a hindi fordítás alatt a sokkal fogyaszthatóbb „namaste” transzliteráció is.

Galéria megnyitása

A kapcsolat nélküli fordítás az átírással még nem megy minden nyelvvel, amit csak használni lehet a Google Fordítón keresztül, de Indiában már egészen korrekt lefedést nyújt. Összesen tíz nyelv esetében jelent meg ez az újítás az alkalmazáson belül. Támogatott a transzliteráció az arab, a bengáli, a gudzsaráti, a kannada, a marathi, a tamil, a telugu és az urdu nyelvek esetén.

A Google Fordítót mindig érdemes frissen tartani, és az offline üzemhez pedig le kell tölteni a megfelelő nyelvi csomagokat a programon belül.

Google Fordító: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap