Facebook: Mozgasd át fotóid a Google-höz

A Data Transfer Project keretében a különböző online szolgáltatások közötti átjárhatóság sokat fejlődhet.

Facebook: Mozgasd át fotóid a Google-höz

A Facebook örömmel jelentette be, hogy már megszületett az első látható eredménye annak az összefogásnak, ami látszólag csak a felhasználók érdekeit tartja szem előtt. A közösségi oldalra mentett felvételeket lehetősége lesz a felhasználóknak átmozgatni a Google Fotókra, és ez csak a kezdet.

2018-ban több nagyvállalat megalkotta a Data Transfer Projectet, aminek keretében elvileg a különböző oldalakon található adatokat lehet majd igény szerint mozgatni, anélkül, hogy bármit le kellene tölteni. A Data Transfer Projectben részt vesz a Google, a Facebook, az Apple, a Twitter és a Microsoft is, és ennek az összefogásnak hála idővel mindenféle adatot lehet majd mozgatni a különböző tőről fakadó online szolgáltatások között. A kollaboráció legfrissebb eredménye, hogy a Facebook rendszerébe feltöltött felvételeket kényelmesen, és nem utolsó sorban biztonságosan át lehet majd vinni a Google Fotók tárhelyre.

Galéria megnyitása

A Data Transfer Project keretében egyre több ilyen lehetőséget biztosíthatnak majd a benne foglalt vállalatok a felhasználóik számára. Ennek a felhasználók, és az antitröszt szabályozók egyaránt örülhetnek majd, hiszen az általában téma ezeknek a gigavállalatoknak a kapcsán, hogy túlságosan elszigetelten gyűjtik az információkat, különböző adatokat, és nem nyújtanak elég hozzáférési lehetőséget a felhasználóiknak.

Ugyanezen oknál fogva lehet már a legtöbb szolgáltatásnál lementeni az összes tárolt adatot is. A Facebook is biztosít már egy ideje arra opciót, hogy az ember mindent lementsen, amit róla tárol a rendszer, ide értve a képeket is.

Galéria megnyitása

A fejlesztések során létrejött egy teljesen nyílt forrású keretrendszer is a Data Transfer Project égisze alatt. És ez segítette azt, hogy a Facebook létrehozhassa azt az eszközt, ami az emberek számára megadja arra a lehetőséget, hogy direktben a Facebook felületéről átmozgassák a fényképeket és esetleg a videókat a Google Fotók szolgáltatásra.

A mostani hír kapcsán pedig azt is rögtön leszögezte a Facebook, hogy ez csak a kezdet, hamarosan más szolgáltatásoknál is megoldható lesz majd ez, szóval előre láthatólag például a OneDrive-ra is lehet majd importálni adatokat a közösségi oldalról. Idővel pedig talán visszafelé is működik majd ez, az online tárhelyekről lehet majd felvételeket posztolni a Facebookra. Elvileg ezt a nyílt forrású megoldást, ami az adatok mozgatását lehetővé teszi, bárki igénybe veheti majd a saját szolgáltatásnál, legalábbis ez a cél.

A Data Transfer Project sokak számára segíthet a jövőben, és az életre hívott protokollt a mostaninál lényegesen több esetben lehet majd alkalmazni. A fejlesztés során a biztonság is kiemelt szerepet játszott, ennek köszönhetően afelől sem lehet kétségünk, hogy az adatok körültekintően lesznek mozgatva, és nem lesznek veszélynek kitéve.

Galéria megnyitása

Először Írországban lehet kipróbálni az új importáló funkciót a Facebookon, ott mostantól üzemel ez, és fokozatosan kapják majd meg más régiók. A közösségi oldal elmondása alapján 2020-ban már világszerte biztosított lesz ez a megoldás minden Facebook és Google Fotók felhasználónak. És persze más szolgáltatásokkal is 2020-ban kapcsolódhat össze ilyen tekintetben a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap