Ezentúl a korábbi iOS-ek is kapják a fontos frissítéseket

Az Apple nem engedi el az iOS 14 kezét sem az iOS 15 bevezetésével, dönthetnek úgy az emberek, hogy nem frissítsenek.

Ezentúl a korábbi iOS-ek is kapják a fontos frissítéseket

Az iOS legnagyobb erénye az Androiddal szemben, hogy nagyon hosszú szoftvertámogatást biztosít az eszközök számára. És most ezen még egyet teker az Apple, hogy a helyzet a frissítések szempontjából még jobb legyen. Már a korábbi verziót is támogatni fogja további karbantartással.

Az Apple eddig mindig azon volt, hogy a legújabb operációs rendszer kiadás felé terelje a felhasználókat, általában egy hónap alatt sikerült is az embereknek több mint az 50 százalékát rávezetni a frissítésre. Viszont most egy kicsit változik a helyzet. Az iOS 15 érkezésénél a vállalat elvileg kevésbé lesz agresszív, és meghagyja a választási lehetőséget többnyire a tulajdonosok számára.

Ha a felhasználó úgy dönt, hogy az okostelefonján továbbra is az iOS 14-et szeretné élvezni, akkor ezt minden tovább nélkül megteheti majd, és figyelmen kívül hagyhatja az iOS 15 frissítés elérhetőségét. Persze a rendszer ugyanúgy jelezni fogja, hogy elérhető az újdonság. Korábban az Apple nem is igazán adott ki frissítést olyan iOS-hez, ami nem az aktuális, de ez megváltozik mostantól.

Galéria megnyitása

Az iOS 14 a jövőben is kapni fog főleg biztonsági javításokat. Ezen a téren is arra fókuszál az Apple, hogy védje a tulajdonosokat. Jelenleg az iOS a 14.6-os kiadásánál jár, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy lesz még belőle további verzió. Az iOS 15 árnyékában persze már arra nem érdemes számítani, hogy több fejlesztést kapjon, de a sebezhetőségek, sérülékenységek be lesznek foltozva. Eddig csak az igazán kritikus gondoknál merült fel korábbi iOS frissítése.

A biztonság szempontjából az iOS 15-öt az Apple az eddigi legkomplexebb frissítésnek nevezte, ugyanis soha nem látott mennyiségű biztonsági fejlesztés került abba. És a WWDC keretében ekkor jegyezte azt meg, hogy az iOS 14 is tovább kapja majd a fontos biztonsági frissítéseket.

Korábban az Apple letiltotta annak a lehetőségét, hogy a felhasználók az új iOS kipróbálását követően inkább visszaváltsanak az előző generációra, és ezen a téren jelen állás szerint nem változott a helyzet. Továbbra sem lehet visszalépni, cserébe azonban nem fogja annyira sürgetni az embereket a váltásra a cég, mint korábban.

Galéria megnyitása

Az, hogy a biztonsági frissítéseket tovább biztosítja majd az Apple, jó lehetőséget nyújthat a rendszergazdáknak is, akik nagyobb eszközparkot menedzselnek. Vállalkozások vagy például nagyobb szervezetek kitolhatják a frissítést úgy, hogy nem ugranak bele az elején, amikor még hibák derülhetnek ki.

Az elmúlt években többször is megesett, hogy mire elért a felhasználókhoz a főverziós iOS frissítés, már tudni lehetett, hogy jön az első nagyobb javításcsomag is az időközben felfedezett hibák miatt. A rejtett problémák feltárására így hosszabb idő juthat, biztonságosan tolható el a frissítés néhány héttel, de akár hónapokkal is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap