Extrákkal jár a Mi A1 Android 9.0 frissítése

Extrákkal jár a Mi A1 Android 9.0 frissítése

A Xiaomi az elmúlt hetekben mindkét idén bemutatott Android One platformos okostelefonjára (Mi A2 és Mi A2 Lite) elindította a stabil Android Pie-t, most pedig a vállalat első ilyen mobilja, a Mi A1 is megkapta a főverziós frissítést. És a cég több új lehetőséget is csempészet ebbe.

A Xiaomi Mi A1 remek ár-érték aránnyal és szűz Androiddal szolgált tavaly, így nem csoda, hogy nagy népszerűségre tett szert rövid idő alatt; hazánkban is széles közönség koptatja ezt a mobilt, szóval sokan örülnek majd az Android 9.0 operációs rendszer érkezésének. Az Android One platfomra épülő eszközök esetében általában csak azokat az újításokat tudjuk kiemelni, amiket eleve a Google biztosít, mivel az ilyen eszközök viszonylag kevés gyártói módosítást hordoznak. Viszont a Xiaomi Mi A1 esetében több olyan hozzáadott érték is akad, amit már a kínai szakemberek pluszban biztosítanak a felhasználók számára.

Az egyik külön kiemelendő újdonság a főverziós frissítésnél az FM rádió megjelenése. Ezt a funkciót az okostelefon hardvere a jelek szerint mindvégig támogatta (a gép testvérénél, a Redmi 5X-nél működött is), a Xiaomi viszont egészen mostanáig nem aktiválta a funkciót. Manapság már nem annyian hallgatnak rádiót, mint évekkel korábban, de azért sok esetben jöhet jól ez a lehetőség, hiszen a reggeli beszélgetős műsorok például még mindig népszerűek, és vannak, akik szívesen hallgatják ezeket munkába menet, de akadnak még olyanok is, akik hírek és zenék miatt is a rádióhoz fordulnak. (Az FM rádió egyébként a Xiaomi Mi A2 Lite esetében is felbukkant az Android 9.0-t elhozó frissítés változáslistáján.) Másik extrája a Mi A1-nek, hogy már Dual 4G LTE funkcióval is szolgál, tehát nemcsak, hogy Dual-SIM támogatásról gondoskodik, hanem mind a kettő hálózati kártyának elérhetővé teszi a 4G LTE hálózati modemet. És ennek a velejárója a VoLTE is, ami megfelelő hálózatok esetén jobb hangminőség elérését teszi majd lehetővé a telefonhívások alkalmával. (Holland beszámolók szerint nem minden frekvenciasávon fog menni az új lehetőség, de idővel talán ezt is megoldhatja majd a vállalat.)

Galéria megnyitása

Mindenképpen ki kell még azt emelni a frissítés kapcsán, hogy ez már a decemberi biztonsági javítással karöltve ütötte fel a fejét. A kínai fejlesztők tehát már arról is gondoskodtak, hogy az érintett mobil védve legyen a legfrissebben felfedezett, valamint kiküszöbölt sebezhetőségekkel szemben, ami mindenképpen jó hír.

A Xiaomi Mi A1 Android 9.0 frissítése több piacon is útra kelt már, és Európai országból is van már visszajelzés, szóval remélhetőleg a hazai tulajdonosoknak sem kell már erre sokáig várnia. Egyébként fokozatosan terjeszti a cég az új operációs rendszert, szóval idővel mindenki megkaphatja majd. A szóban forgó szoftver a meglehetősen kacifántos, PKQ1.180917.001.V10.0.2.0.PDHMIFK buildazonosító alatt fut, és egy gigabájt körüli méretet öltött, szóval a letöltés megkezdése előtt érdemes egy stabil hálózatról gondoskodni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap