Exkluzív újítást a Samsung-Instagram párostól

Exkluzív újítást a Samsung-Instagram párostól

Az Instagram az androidos és az iOS rendszerű okostelefonokon egy alkalmazás formájában van jelen, és ez a képek és videók nézegetése mellett lehetőséget nyújt arra is, hogy megosszák a felhasználók a saját tartalmaikat. Ehhez pedig minden esetben el kell indítani a szolgáltatás saját programját, legalábbis eddig ez volt a módja, de a Samsung most változtat ezen.

A dél-koreai alakulat a folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendő képmegosztóval minden eddiginél szorosabb kapcsolatot alakított ki, aminek érdekes pozitívumával szembesülhetnek majd az eszköztulajdonosok. A Galaxy S10 gyári fotós applikációja képes arra, hogy hidat alkosson a kamera és az Instagram között. Úgy lehet majd megosztani képeket és/vagy mozgóképfelvételeket a csúcsmobilról, hogy el sem kell hagyni a kamera dedikált programját, nincs szükség az Instagram megnyitására, ez pedig példátlan. Az új módot DJ Koh és Adam Mosseri közösen jelentette be a Galaxy Unpacked eseményen, ahol élőben be is mutatták a funkció működését egy szelfi elkészítését követően.

Külön érdekesség, hogy nem csupán a feltöltést lehet kivitelezni az Instagramm saját applikációjának az átugrásával, hanem még az egyedi szűrökhöz és más szerkesztő eszközökhöz is van itt hozzáférés, címkéket, megjelöléseket és akár dalokat is be lehet tenni a képekre/videókra. Egy-egy felvétel néhány érintéssel kiposztolható majd az Instagram Történetek felületére.

Galéria megnyitása

Ezzel az újítással pedig nemcsak időt, hanem adatkeretet is spórolhat a felhasználó, hiszen eddig mindig meg kellett nyitni az Instagramot, amikor az ember szeretett volna feltölteni valamit, és ilyenkor azonnal betöltött néhány felvételt a program, a Samsung kamerájánál viszont ilyen gond nincs. A megosztás elindítását követően azonnal lehet mást csinálni, a háttérben pedig feltöltődik a kép anélkül, hogy külön kellene foglalkozni az dedikált applikációval.

A Samsung pontosan tisztában van azzal, hogy a hardver tekintetében már nagyon nehéz bármit is villantani, ezért elég látványosan elkezdett erősíteni a szoftverfejlesztés terén. A vállalat sok munkával és átgondolt irányelvek mentén létrehozta a One UI grafikus felületet, és most a minden eddiginél mélyebb Instagram integráció is ennek köszönhetően jöhetett létre.

Zárásul pedig itt megemlíthetjük még azt is, hogy a Samsung létrehozott egy nyílt szoftverfejlesztői csomagot a kamerájához, amihez bármelyik érdeklődő partnerének hozzáférést biztosít. Ennek a bevetésével el lehet majd érni az okostelefonok kamerájának a különlegesebb funkcióit is a harmadik féltől származó programokon belül. Így olyan képek készülhetnek majd például a Snapchat belső kamerájával, mintha a natív kamera appban lettek volna megörökítve.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap