Eseményszervezőt kap a Google Térkép

Eseményszervezőt kap a Google Térkép

A Google folyamatosan fejleszti a Térkép alkalmazást, ami így rendre újabbnál újabb funkciókkal gyarapodik. A vállalat most egy olyan megoldással állt elő, ami a közösségi részét erősíti a programnak, és események megosztására, létrehozására szolgál.

A Google Térkép már több olyan funkcióval is rendelkezik, ami szervezéssel kapcsolatos, de a mostani újdonság minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik. Olyan publikus eseményeket lehet létrehozni a szolgáltatáson belül, amiket bárki láthat majd, miközben nézelődik az térképen. Ennek az opciónak köszönhetően egyszerűbben lehet majd úgy koncerteket, bulikat, kiállításokat, előadásokat szervezni, hogy nem csak az ismerősi köréből indulva érheti el az ember a közönséget, hanem szó szerint bárkinek a figyelmét felkeltheti, aki csak használja a Térképet. És bizony nagyon sokan vannak, akik a Google applikációval navigálnak, vagy ezen keresztül keresnek valamit a környezetükben, és ilyenkor rátalálhatnak a rendezvényekre.

Galéria megnyitása

Az újítást az „Az Ön hozzájárulásai” menüponton kell keresni, ahol nagyon gyorsan meg lehet majd ezt találni. Egy külön fül szerepel ezen a felületen Események címszó alatt a Közreműködés, a Vélemények, a Fotók és egyebek mellett. Az események létrehozása nagyon egyszerű. Az Események fül kiválasztását követően csak a „+” jelölésű gombot (vagy az „Esemény hozzáadása” gomdot) kell megérinteni ehhez, és máris kezdődhet a szükséges adatok megadása. Lehet feltölteni képeket, melyek a borítóban fognak megjelenni, a cím, a hely és az időpont mellett pedig olyan opcionális extra ismertetők is megadhatóak, mint a kategória alapú besorolás, valamint a rövid, tömör szöveges bemutató. Utólag lehet módosítani is az eseményeket, ehhez csak ki kell választani azt a rendezvényt, amit szerkeszteni akar az ember, és máris átírhatóak a változtatásra szoruló dolgok, és a törlés is ugyanitt oldható meg, ha például valamilyen oknál fogva elmarad.

Az Android Police próbára tette a funkciót, de a szaklap beszámolója szerint még eléggé döcögős a működése. Sok hibát lehet tapasztalni az események létrehozása és menedzselése során, de ezeket valószínűleg a fejlesztők felszámolják még addig, amíg ez mindenki számára elérhetővé válik. Egyelőre még csak korlátozottan hozzáférhető és tesztelési jelleggel van benne a programban, ez pedig érződik is a bizonytalan, akadozó működésen.

Arról nincs információnk egyelőre, hogy ez a funkció mikor készülhet el teljesen és milyen ütemben terjedhet. Idővel valószínűleg minden régióban hozzáférhetővé válik, de elképzelhető, hogy nem alkalmazhatja majd bárki, hanem valamilyen Helyi idegenvezetői fokozathoz lesz kötve. Ezzel a Google valamelyest elébe tudna menni annak, hogy mindenféle alaptalan eseménybejegyzések lepjék el a Térkép felületét – hiszen nem lenne meglepő, ha lennének olyanok, akik valamilyen visszaéléssel próbálkoznak. Eddig kizárólag az androidos alkalmazásban tűnt fel az új opció, de szinte borítékolható, hogy az iOS-en is elérhetőévé válhat, hiszen a Google mindig igyekszik az összes platformon ugyanazt az élményt biztosítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap