Érdekes újításokkal jött az új Windows 10 Insider Preview

A 14342-es build jóvoltából fejlődik a Microsoft Edge bővítménykezelője, plusz új bővítmények is elérhetővé váltak – de van még egyéb is a tarsolyban.

Érdekes újításokkal jött az új Windows 10 Insider Preview

A Microsoft egy új Windows 10 Insider Preview kiadást jelentett be, amelyet azok próbálhatnak ki, akik részt vesznek a Windows Insider Programban. A legfrissebb kiadás, azaz a gyors frissítési gyűrűn érkező 14342-es build ezúttal is nagyon-nagyon sok hibajavítással érkezik, de ezek mellé néhány újítás is befért a csomagba, így meglehetősen érdekesre sikeredett a felhozatal.

A legfontosabb újítás talán az, hogy a Microsoft Edge, vagyis a Microsoft legújabb webböngészője most már másképp kezeli a bővítményeket, mint eddig. Korábban külön le kellett tölteni a fájlokat, majd egy könyvtárból kellett őket telepíteni, de ennek most vége. Az újítás jóvoltából most már a Windows Store-on keresztül érkezhetnek a bővítmények, amelyeket egyszerűbben és gyorsabban lehet telepíteni. Ezt sajnos ki is kell próbálniuk a felhasználóknak, ugyanis a frissítés érkezésével az összes Microsoft Edge bővítményt újra kell telepíteni. Később ez már automatikusan megtörténik, ha szükség lesz rá.

Új bővítmények is érkeztek, így most már AdBlock és AdBlock Plus egyaránt rendelkezésre áll, ám ezek közül csak az egyiket érdemes telepíteni, ugyanis ha mindkettőt használjuk, hibásan jelenhetnek meg a weboldalak. Érkezett még Pin It Button, Mouse Gesture, Reddit Enhancement Suite, Microsoft Translator és OneNote Web Clipper bővítmény is, azaz szépen bővül a választék. Egyébként fontos megemlíteni azt is, hogy a bővítmények letiltása egy hiba miatt problémát okoz: előfordulhat, hogy nem lehet bezárni a böngészőablakot, illetve egyéb rendellenességekre is lehet példa. Erre jelenleg az a megoldás, hogy a használaton kívüli bővítményeket törölni kell, nem pedig letiltani.

Microsoft Edge esetében most már a valós idejű értesítések támogatása is bekerült a repertoárba, így az előzőleg engedélyezett weboldalak értesítései megjelenhetnek az Action Center sávjában. Az értesítésre kattintva azonnal arra a lapra ugorhatunk, amelytől az érkezett.

Fontos változás, hogy a Microsoft nyugdíjazta a WiFi Sense funkciót, amelyet a vállalat szerint olyan kevesen használnak, hogy nincs értelme erőforrásokat és pénzt fordítani a fejlesztésére. Ez a funkció eredetileg azt segítette, hogy a Windows 10-es eszközök és a Microsoft felhasználói fiókok között megosszuk a WiFi jelszavakat. A WiFi Sense segítségével persze továbbra is csatlakozhatnak a különböző WiFi hálózatokhoz mindazok, akik eddig is használták a funkciót.

A Windows 10 Insider Preview 14342-es buildjét már elérhetik a vállalkozó szellemű felhasználók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward