Érdekes funkciót tesztel a Spotify

Érdekes funkciót tesztel a Spotify

A Spotify sokféle listával szolgál a felhasználóknak, akik ezek révén új zenékkel ismerkedhetnek meg. A szolgáltatás kínál automatikusan összeállított listákat, toplistákat, és olyanokat is, amiket a vállalat dolgozói válogatnak össze például heti rendszerességgel. Most pedig ez utóbbi listák esetében tesztel egy új funkciót a vállalat.

A Spotify algoritmusa rendkívül fejlett szintet ért el mostanra, meglepően jó érzékkel tudja például hétről hétre az „E Heti Kaland” lejátszási listát összeállítani a személyes előzményekre, preferenciákra támaszkodva. A vállalat többször is kiemelte már korábban, hogy erre a célra fejlett gépi tanulást használ, ami a jelek szerint olyannyira jól teszi a dolgát, hogy a jövőben a mostaninál nagyobb szerepet kaphat. Ha a tesztek jól mennek, akkor a Spotify-on a vállalat által összeállított listákban is megjelenhetnek majd a személyes „bejegyzések”. A szolgáltatás algoritmusa a manuálisan összeállított listákhoz hozzáadhat olyan zenéket, amelyeket oda passzolónak vél, és úgy találja, hogy a hallgató ízlésének is megfelelő.

A teszt állítólag „közepes osztályú” lejátszási listáknál zajlik, és csak a felhasználóknak egy kis része érintett egyelőre. Persze, ha minden jól megy, és korrekt visszajelzéseket kap a funkcióról a Spotify, akkor valószínűleg fokozatosan kiterjeszti ezt mindenki részére. A vállalat ezzel valószínűleg azt szeretné elérni, hogy még több hallgatót vonzzanak az összeállított lejátszási listák, de hivatalosan nem foglalt állást a vállalt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap