Érdekes funkciót tesztel a Google

Érdekes funkciót tesztel a Google

A Google esetében a kereséseket számtalan módon lehet paraméterezni, hogy a lehető legjobb, legfontosabb találatokat érje el a felhasználó. És most kiderült, hogy a vállalat egy újabb lehetőséggel bővítette a repertoárját, amit egyelőre csak keresőmezőbe beírva lehet használatba venni, de ez a tesztelés végeztével valószínűleg megváltozik majd.

A felhasználók régóta szűrhetik a kereséseiket az elmúlt órától az elmúlt egy évig, és van intervallumos dátum beállítási opció is, arra viszont csak mostantól adott a lehetőség, hogy egy bizonyos időpont előtti vagy utáni összes találat azonnal ki legyen listázva. A Google által frissen bevezetett opció még nem érhető el a kereső grafikus felhasználói felületén az „Eszközök” megnyitását követően, de a keresőmezőbe beírva már bárki kipróbálhatja ezt.

Ha egy bizonyos időpont előtti kereséseket akar előtúrni a Google közbenjárásával a felhasználó, akkor a „before:” paramétert kell használnia, ha pedig egy adott dátumot követőeket, akkor értelemszerűen az „after:” kapcsolót kell használni. A kettőspont után a dátum megadható év, hónap vagy akár napra pontosan is – az órát és a percet már nem lehet befolyásolni. A dátumot szóköz nélkül, folyamatosan kell megadni, és többféle módon lehet tagolni, a rendszer elfogadja a 2019-04-12 és a 2019/04/12 formátumokat is, viszont a tapasztalataink azt mutatják, hogy a pontos tagolás (2019.04.12) már problémát okoz a számára, és ebben az esetben csak az évszámot veszi figyelembe, a dátum többi részét nem. Érdekesség, hogy a „before:” és az „after:” paraméterek egyszerre, kombinálva is használhatóak.

Galéria megnyitása

Az előtte/utána dátum beállítási lehetőség egyelőre még béta stádiumban van, szóval előfordulhatnak vele működési problémák, helytelen találatok. Arról nem szólt a fáma, hogy mikor készülhet el, és arról sem esett szó, hogy az „Eszközök” menüpont alatt elérhető lesz-e, ha készen áll, vagy később is csak a keresőmezőbe beírt paraméterekkel lehet majd alkalmazni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap