Jelentősen emelkedő nyereséggel zárta a második negyedévet a Samsung

A vállalat bevétele csökkent, de sikerült így is növelni a profitot, hála a félvezetőgyártásnak.

Jelentősen emelkedő nyereséggel zárta a második negyedévet a Samsung

A koronavírus-járvány a Samsung számára is okozott nehézségeket, de a vállalat remek döntéseket hozott annak érdekében, hogy a költségeket optimalizálja, és nem maradt el az eredmény. De nem csak a stratégiai lépésnek köszönheti a vállalat, hogy úgy tudott teljesíteni a második negyedévben, hogy a korábbinál magasabb profitra tett szert.

A Samsung 52,97 billió wonos, vagyis 44,4 milliárd dolláros bevétellel zárta a májustól júniusig tartó időszakot, ami 5,62 százalékkal elmarad az egy évvel korábbi eredményétől. A fogyasztói eszközöknek az eladásai érezhetően csökkentek, és ennek köszönhetően fordult mínuszba a vállalat mérlege a bevétel szempontjából. Kiváltképp a mobilok értékesítéséből kiesett pénz, ami fájó, de a profittal azon a fronton sem volt gond.

A bevételnél fontosabb a működési profit, és ebből a szempontból pedig a vállalat igazán szépen szerepelt a nehézségek ellenére. Sikerült elérnie a Samsungnak, hogy a csökkenő bevétel mellett 23,4 százalékkal magasabb legyen a működési nyeresége, mint egy évvel korábban, és negyedéves összevetésben pedig 26,3%-os emelkedés történt. Számszerűsítve 8,15 billió won volt a vállalat működési profitja a második negyedévben, ami 6,8 milliárd dolláros összegnek felel meg átszámítva.

Galéria megnyitása

A memóriák gyártása óriásit ment ebben az időszakban, és nagyrészt ennek köszönheti a Samsung, hogy ilyen jó teljesítményt tudott felmutatni. A félvezetőgyártás terén jeleskednek a dél-koreaiak, ez nem titok, az viszont eléggé megdöbbentő, hogy innen eredt az elmúlt negyedévben 5,43 billió wonos nyereség, ami 4,5 milliárd dollárt jelent.

Tehát a komplett profitnak a 2/3 részét sikerült chipgyártásból begyűjtenie a vállalatnak. A teljes bevétel itt 18,23 billió won volt, ami szintén kiemelkedő, de azért nem olyan jelentős, mint a profit.

Galéria megnyitása

Az IT szekció beleértve a mobilkommunikációs fejlesztésekkel és a hálózati berendezésekkel 20,75 billió wont (17,4 milliárd dollár) hozott a konyhára, ami meghaladja a félvezetőgyártás bevételét, viszont ami a nyereséget illeti, már nem ilyen szép a kép. 1,95 billió won, tehát 1,6 milliárd dollár volt a nettó eredmény. Hozzá kell azonban tenni, hogy miközben a teljes bevétel ezen a téren 19,7 százalékkal zuhant vissza a 2019 adathoz képest, addig a profit 25%-kal magasabb (!) lett. Itt emelte ki a Samsung, hogy a költségek optimalizálása sokat jelentett.

Galéria megnyitása

Az olyan konzumer elektronikai megoldások, mint a televíziók, audio eszközök, otthoni berendezések, 730 milliárd wonnal járultak hozzá a nyereséghez. A QLED televíziókból és más termékekből összesen 10,17 milliárd wonos bevétel született, ami átváltva 8,5 milliárd dollárnak felel meg.

Ezen a téren nem történt nagyobb kilengés a pénzügyeket tekintve a korábbi számokhoz képest (egy éve 11,07 billió volt a bevétel, amihez 0,71 billió wonos nyereség társult); ez annak köszönhető, hogy a Samsung sokat tett azért, hogy az új helyzethez alkalmazkodjon, és segítse az online értékesítésre való gyors átállást.

Galéria megnyitása

A panelgyártással foglalkozó ágazatból pedig 6,72 billio won lett a bevétel, ami 5,6 milliárd dollárnak felel meg jelenleg. Ami elmarad a tavaly ilyenkor jegyzett 7,62 billiós eredménytől. Pedig kiemelte a cég, hogy kisméretű OLED kijelzőből többet sikerült eladnia, annak köszönhetően, hogy egyre több gyártó alkalmaz LCD helyett ilyen megoldást az okostelefonjában az olyan innovatív megoldások támogatása miatt, mint például a képernyőbe rejtett ujjlenyomat-olvasó. Erről a területről a profit mindössze 300 milliárd won lett, ez átszámítva 251,3 millió dollárt jelent, és bőven elmarad a 2019-es 750 milliárd wonos adattól.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap