Elvették a ZenFone név jogait az ASUS-tól

Elvették a ZenFone név jogait az ASUS-tól

Egy indiai bíróság úgy határozott, hogy az ASUS nem használhatja a továbbiakban Indiában a ZenFone márkanevet, és valamilyen más jelzőt kell a cégnek kitalálnia az okostelefonjai számára. Ennek pedig az az oka, hogy a Zen védjegy egy másik cégnek a birtokában áll. Delhiben a legfelsőbb bíróság hosszas pereskedést követően hozta meg a döntését.

A vállalatoknak néha beletörik a bicskája a különböző termékek fantázianeveinek kiötlésébe és szükség esetén azok megvédésébe. Láttunk már ilyenre példát az okostelefonok körében a OnePlus esetében is, aki a gyorstöltőjét volt kénytelen átnevezni, most pedig az ASUS-t kényszerítik arra, hogy a komplett ZenFone nevet cserélje le valami másra. A probléma a Zen szó használatával van, szóval akármit is fog most kitalálni az ASUS, az egészen biztos, hogy a Zen nem szerepel majd benne.

Indiában azért indított korábban keresetet a Telecare Network szolgáltató a tajvani vállalat ellen, mert neki volt meg a joga ahhoz, hogy a Zen nevet használja, és 2008 óta rengeteg különböző termékénél be is vetette ezt, ilyen például a ZenMobile. És a cég szerint az ASUS nem foglalkozott azzal, hogy a Zen márka a cég tulajdonában áll, ahogy a világ minden táján, Indiában is ZenFone néven kezdte meg a készülékeinek a forgalmazását 2014-ben. Egészen pontosan a CES keretében mutatkozott be az első ZenFone generáció 2014 januárjában, és azóta a cég csaknem minden okostelefonja a ZenFone márkanév alatt fut, mindössze néhány kivétel van ez alól. A Telecare Network szerint a ZenFone megtéveszthette, félrevezethette a felhasználókat, és ezért ment neki az ASUS-nek jogi úton, hogy elvegye tőle a névhasználati jogot. Most, hogy a bíróság a helyi szolgáltató javára ítélt a perben, a ZenFone mobilokat át kell keresztelni, méghozzá meglehetősen gyorsan.

Galéria megnyitása

A döntéshozók nem adtak sok időt az ASUS-nak arra, hogy új márkát találjon ki a ZenFone helyett, mindössze nyolc hete van a vállalatnak a szükséges lépések meghozatalára. A vállalat egyébként éppen most készült volna a ZenFone 6 forgalmazásának a beindítására, de így valószínűleg ezt el fogja tolni, és az új csúcsmodell már eleve a friss néven fog befutni, amiről egyelőre semmit nem lehet tudni. Kíváncsian várjuk, hogy mit talál ki az ASUS arra, hogy a bírósági döntésnek megfeleljen. Nem lenne meglepő, ha a mostanihoz valami nagyon hasonló nevet találna ki a cég, hiszen egy teljesen új, abszolút máshogy csengő márka bevezetése sok szempontból lenne problémás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap