Először a „K” sorozatú Comet Lake-S processzorok kerülnek forgalomba

Úgy tűnik, az Intel több hullámra osztja a 22 új processzor piacra dobását, így első körben csak a szorzózár-mentes „K”-s példányokkal találkozhatunk az üzletek polcain.

Először a „K” sorozatú Comet Lake-S processzorok kerülnek forgalomba

Az Intel 10. generációs Core sorozatú asztali processzorai, amelyek a Comet Lake-S sorozatba tartoznak, az előzetes pletykáknak megfelelően április 30-án jelentek meg, ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk. Az újdonságok már nem 8, hanem 10 magig skálázódnak, valamint minden esetben rendelkeznek Hyper-Threading támogatással a Pentium szinttől egészen a Core i9-esig bezárólag, a Celeronok azonban most is kimaradnak ebből.

Galéria megnyitásaA bejelentés alkalmával összesen 22 új processzorról hullott le a lepel, amelyek között energiatakarékos példányok éppúgy vannak, mint aktív iGPU nélküliek. Az utóbbi kategóriába tartozik a 157 dolláros Core i5-10400F is, amely a következő népszerű költséghatékony gamer processzor szerepében kerülhet az üzletek polcaira, így valószínűleg sokan várják már, hogy megkaparinthassák. A jelek szerint egy picit többet kell majd rá várni, ugyanis az Intel több hullámban dobja piacra a friss processzorokat.

Az első hullámban a „K” jelölésű, azaz szorzózár-mentes kivitelben érkező modellekkel találkozhatunk. Vagyis a 10 maggal és 20 szállal rendelkező 488 dolláros Core i9-10900K, a 8 maggal és 16 szállal felvértezett 374 dolláros Core i7-10700K, illetve a 6 maggal és 12 szállal ellátott 262 dolláros Core i5-10600K jelenhet meg első körben.

Az egyelőre nem világos, hogy ezzel egy időben az aktív iGPU-val nem rendelkező „KF” modellek is megjelennek-e, de ha érkezik ezzel kapcsolatban pontos információ, arról természetesen beszámolunk.

A felsorolt három „K”-s processzor még május folyamán megjelenhet, a többi központi egységre azonban még várni kell néhány hetet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap