Elmaradhat az Apple fejlesztői konferenciája is

A WWDC kapcsán hamarosan kiderülhet, hogy milyen döntést hoz az Apple, de akár a törvényhozók is közbeszólhatnak.

Elmaradhat az Apple fejlesztői konferenciája is

A Google már biztosan lemondott arról, hogy megrendezze a Google I/O eseményt, és bizony a WWDC is rettentően ingatag lábakon áll. Főleg azért, mert Santa Clara már bírósági döntéssel korlátozza a tömegrendezvényeknek a megtartását.

Az Egyesült Államokba még nem gyűrűzött be olyan mértékben az új koronavírus, mint például Európába, de a hatóságok mindent meg is tesznek azért, hogy ez így maradjon. A napokban derült ki, hogy Santa Clara-ban a bíróság megtiltotta azt, hogy bármilyen tömeges rendezvényt megtartsanak, és ez bizony a technológiai vállalatokra is vonatkozik.

Kaliforniában valamivel több mint 150 biztosan fertőzött személyt regisztráltak eddig, és mindössze kettő halálos áldozatot szedett a vírus, de a Santa Clara-i törvényhozók úgy látják, hogy a tömegrendezvényeknek a menetrendszerinti megtartása lehetőséget adna arra, hogy a kór terjedése nagyobb lendületet kapjon. Pillanatnyilag a tiltás 3 hétre lett elrendelve, de március végén arról dönthetnek majd az illetékesek, hogy még tovább húzzák a korlátozást.

Galéria megnyitása

Az Apple általában április első felében szokta hivatalosan kitűzni a Worldwide Developers Conference időpontját, és onnantól biztosít lehetőséget az érdeklődőknek arra, hogy jelezzék az igényüket a belépőjegyre – ami egyébként meglehetősen borsos összegbe kerül. A cupertinóiak általában júniusban tartják egyébként a fejlesztői konferenciát, és a San Jose Convention Center szokott helyet adni a rendezvénynek, de idén talán más lesz a helyzet.

Még bőven bízhat abban az Apple, hogy nyár elejéig sikerül megfékezni a koronavírust, és mindenféle fenyegetés nélkül megtarthatja a WWDC 2020 eseményt, illetve mérlegelheti azt, hogy ebben az évben esetleg későbbre teszi, vagy más, még kevésbé fertőzéssújtott helyszínre viszi. Persze látva azt, hogy az iparági szereplők miként kezelték az ügyet, talán nem szeretné kísérteni a sorsot az Apple, és követi inkább a Google és a többiek példáját.

Galéria megnyitása

Az Apple a WWDC keretében jelentené be az iOS 14 operációs rendszert, valamint annak az iPadOS variánsát. És biztosan reflektorfénybe kerülne a watchOS, a tvOS és a macOS friss verziója, új generációja is. Az operációs rendszerek mellett sok kisebb-nagyobb alkalmazás és szolgáltatás is szóba kerülne, ez sem kétséges. Továbbá a vállalat új termékeket is villanthatna a WWDC keretében a szoftveres fejlesztéseken felül.

Kíváncsian várjuk, milyen döntést hoz majd az Apple a Worldwide Developers Conference esetében, reményeink szerint mindenki számára megfelelő döntés születik majd, miután a vállalat mérlegeli az összes eshetőséget. És akárhogyan is lesz, nem az újdonságokat, hanem a látogatok, munkavállalók biztonságát helyezi majd az előtérbe a cég a döntés meghozatalakor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap