Mit keres a szabadság híd a Huaweinél?

A vállalat egy új központot hozott létre Kínában, amiben számos európai nevezetesség található.

Mit keres a szabadság híd a Huaweinél?

Egy új kampuszt épített a Huawei Tungkuánban, és a végeredmény egészen különleges/érdekes lett. A Dél-Kínában található helyen a Huawei egy kilenc négyzetkilométeres központot hozott létre szinte a semmiből, és úgy alakította ki ezt, hogy akár 24-25 ezer munkavállalónak is helyet biztosíthasson. A létesítmény grandiózussága már önmagában is izgalmas, de számunkra az teszi igazán érdekessé, hogy összesen 12 európai városból vettek ihletet a megalkotásához. Olyan helyeknek a jellegzetes épületeivel találkozhatnak itt a látogatók és a Huawei dolgozói, mint például Párizs, Granada, Prága és egyebek mellett Budapest. Hazánkból a vállalat a Szabadság hidat másolta le. És a CNBC riporterének a képein látható, hogy a Huawei az eredeti funkcióját megőrizve építette fel az ikonikus építményt, ugyanis egy Tungkuánban található folyón ível át a híd. A tervezők olyannyira ügyeltek a részletekre, hogy az eredeti hídhoz hasonlóan, a klónt is villamosvágánnyal látták el.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vállalat az eredeti helyszínek neveit használta akkor is, amikor felosztotta a kampuszát. Ez azt jelenti, hogy az emberek az európai városok nevei alapján tájékozódhatnak a hatalmas területen. Veronába és Brugge-be is el lehet látogatni a Huawei központjában.

Az egyes városok nagyjából 2000 főnek adhatnak otthont, vagyis lényegében a kisebb körzetek önmagukban is falvakat tesznek ki a lélekszámukat tekintve. A helyi közlekedésben nagy jelentőséggel bír például az a villamos, ami a Szabadság híd másolatán is keresztül halad az útja során. A vállalat azért Tungkuánban húzta fel a dolgozóinak helyet biztosító mini várost, mert ez viszonylag közel található Sencsenhez, ahol a cég főhadiszállása található.

A Huawei a CNBC beszámolója szerint valamivel több mint 50 ezer embert foglalkoztat Sencsenben, a tungkuáni kampuszra pedig mostanra 17 ezer dolgozó költözött be – szóval hamarosan teljesen megtelik élettel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap