Elkészült az iOS 13.3 és az iPadOS 13.3, újdonságok is akadnak benne

Az Apple továbbra is tempósan szállítja a frissítéseket az iOS 13 operációs rendszer számára.

Elkészült az iOS 13.3 és az iPadOS 13.3, újdonságok is akadnak benne

Az iOS 13 megjelenése óta ez a mostani már a harmadik nagy frissítéscsomag, ami elkészül az Apple-nél. És szép számmal vannak benne hibajavítások, de azért néhány újításról is lehetőségünk adódik beszámolni.

Azt már az iOS 13.3 első béta kiadásában látni lehetett, hogy ez hozni fog néhány új lehetőséget. Az Apple a hivatalos kiadási jegyzékben kiemelte, hogy a Képernyőidőnél több változás is történt. Ez a digitális jóléti szolgáltatás nagyon komplex funkcionalitással bír, és az új szülői felügyeleti beállítások megjelenésével további korlátozásokat lehet felállítani.

A szülők megadhatják manuálisan, hogy gyerekeik kikkel léphetnek kapcsolatba, kiket hívhatnak fel, illetve kikkel használhatják a FaceTime és/vagy az Üzeneteket szolgáltatásokat. Ezzel az újítással a felnőttek lényegében azt kezelhetik, hogy mely kapcsolatok jelenjenek meg egyáltalán a gyermekeik kezébe kerülő eszközökön. A nem engedélyezett kontaktok egyszerűen nem is lesznek láthatóak adott esetben.

Az Apple News esetében a News+ szolgáltatáshoz egy új grafikus felület jelent meg a kiemelt újságok számára, így például a The Wall Street Journal esetében is, de még sok más lapot lehetne itt említeni. És az iOS 13.3 már lehetőséget nyújt arra, hogy az olvasók egy pillanat alatt kedveljék vagy leszavazzák az egyes híreket az elolvasásukat követően.

Galéria megnyitása

A Részvények alkalmazásnál változás, hogy az egyes történeteknél az olvasást hosszasan lehet folytatni a kapcsolódó sztorikkal. Hivatkozások és kapcsolódó hírek is megjelennek majd a témák végén, de akár teljesen más hírekre is tovább lehet majd lépni.

Az Apple News szolgáltatásból származó történetek még több helyen lesznek elérhetőek, de Magyarország továbbra sincs ott a támogatottak listáján. És még szintén a Részvényeken belül, a kiemelt események esetében megjelentek a „Breaking” és a „Developing” címkék, az előbbi az igazán jelentős híreknél fog felbukkanni, az utóbbi pedig a folyamatban lévőknél.

Újítás még az iOS 13.3 esetében, hogy a videókat már a Fotókban meg lehet majd vágni, és így új klipeket lehet létrehozni. A Safari pedig már támogatja a hardveres biztonsági kulcsok használatát az azonosítások esetén, bevethető NFC, USB vagy Lightning FIDO2-kompatibilis eszköz erre a célra.

A javítások sorát a Mail nyitja, ahol olyan hibákat kellett elhárítani, amik megakadályozhatták az új e-mailek letöltését. És még szintén az elektronikus levelekkel kapcsolatos probléma volt, hogy a Gmail-fiókokban néha nem lehetett üzeneteket törölni. Az Exchange-fiókok esetében pedig olyan hibát kellett javítani, mely miatt a karakterek helytelenül jelenhettek meg, vagy megkettőződhettek az üzenetek.

A szövegbevitelnél javított egy olyan hibát az Apple az iOS 13.3-mal, ami megakadályozta a kurzor megfelelő mozgatását a szóköz hosszú lenyomását követően. Kellemetlen hiba volt, de javítva lett az is, hogy az Üzenetek alkalmazással elküldött képernyőfotók valamilyen oknál fogva homályossá váltak. És még szintén a képernyőfotókkal kapcsolatos korrekció, hogy néha nem lettek elmentve ezeknek a módosításai a Fotókba.

Az Hangjegyzeteknél olyan problémát kellett kiküszöbölni, ami esetenként megakadályozta a megosztást más audioalkalmazásokkal.

Az iPhone-ok esetében a Telefon alkalmazásnál néha nem tűnt el a nem fogadott hívást jelző ikon. És amikor az Intelligens invertálás engedélyezve volt, megesett, hogy a Sötét mód egész egyszerűen kikapcsolhatatlanná vált, ezzel kellemetlenségeket okozva a felhasználó számára.

Elvileg az iOS 13.3 telepítését követően gyorsabbá válhat a vezeték nélküli öltést, ugyanis egy hiba miatt lassulhatott eddig ez a töltési mód. Végül javítja azt is az újdonság, hogy a Mobil adatforgalom beállítás korábban hibásan jelent meg.

Az Apple az iPadOS 13.3-t is elindította az iOS 13.3-mal együtt, és ez ugyanazokat a változásokat hordozza, mint a mobilos rendszer, és a javítások tekintetében is nagyjából hasonló a helyzet, eltekintve persze olyan dolgoktól, amik a felépítésénél fogva nem érintik a táblagépeket, így például a vezeték nélküli töltéssel kapcsolatos beavatkozás, vagy a Telefon funkció hibájának a felszámolás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap