Elkészült az Android 10 frissítés a Galaxy S10-re

A One UI 2.0 grafikus felhasználói felülettel együtt kapja meg a Samsung okostelefonja az új rendszert.

Elkészült az Android 10 frissítés a Galaxy S10-re

A Samsung meglehetősen hosszú bétatesztet követően elindította az Android 10 frissítést a Galaxy S10 széria esetében. A hírről nem a vállalat, hanem felhasználók számoltak be Európa-szerte. Hazai tulajdonosoknál is elkezdett felbukkanni a One UI 2.0-val összekötött Android 10 operációs rendszer.

Néhány napja még izreali hivatalos forrásból olyan híreket lehetett hallani, hogy csak 2020 januárjára készülhet el a mostani frissítés, de szerencsére nem így alakult. A nagy riválisokhoz képest már így is némiképp lemaradásból indít a Samsung, de most már örülhetnek az új generációs SGS tulajdonosok.

Először Németországból lehetett beszámolókat hallani a frissítés érkezéséről, de nem sokkal ezt követően még európai országokban is felütötte a fejét. A frissítés készüléktől és régiótól függően eltérő méretű lehet, de akár 2 GB körüli mérettel is érdemes kalkulálni.

Galéria megnyitása

A One UI létrehozásakor a Samsung arra helyezte a hangsúlyt, hogy a fontos tartalmak kerüljenek a középpontba, a kezelőszervek pedig kényelmesen kézre álljanak. Nos, a One UI 2.0 ugyanebbe az irányba halad tovább, és megjelent például a kompaktabb hívásjelző, valamint vékonyabb lett a hangerőszabályzó csíkja, h minél kevesebb helyet foglaljanak el ezek a képből. Természetesen az új sötét módnak már az Android 10 gyári sötét módja adja az alapot, és kiterjedtebben lehet ezt használni, mint előzőleg. A Galaxy S10 modellek esetében energiát is lehet ezzel megtakarítani, nemcsak a szemet kíméli rossz fényviszonyok mellett.

Galéria megnyitása

A frissítést követen a lezárt képernyő is változni fog, lehet automatikusan változó megjelenése. Továbbá bővült a digitális jólét területe, bekerült ide a fókusz mód, ami a koncentrációban segít elvileg, ezzel sok appot le lehet állítani egy időre, hogy minimalizálva legyenek a zavaró tényezők. És az eszköz kezelésére szolgáló menüben az eddiginél több opció várja majd a felhasználókat. Ezeken felül pedig már a látás- és a hallássérültek is kaptak hasznos extrákat, hogy még kényelmesebben használhassák a készülékeiket.

Külön érdekessége a mostani frissítésnek, hogy a biztonsági javítást tekintve nemhogy nincs elmaradva, hanem még előre mutat. A leírások szerint már a „2019-december-1” jelölésű frissítés is benne van ebben a csomagban, amit még nem is tett közzé a Google, és a Pixel eszközök sem frissültek erre. Így igazából azt sem lehet tudni, hogy ebben milyen javítások vannak, mivel a Google még nem publikálta a kiadási jegyzéket. A Samsungot ilyen tekintetben mindenképpen meg kell dicsérni. Mindig időben szállítja a biztonsági csomagokat, most pedig még előre is dolgozott.

Galéria megnyitása

A Galaxy S10 felhasználók automatikusan kapnak értesítést, amikor a készülékükre elérhetővé válik a főverziós frissítés, amit OTA módon lehet legkényelmesebben beszerezni. A beállításokban persze manuálisan is van lehetőség a szoftverfrissítés keresésére. Azt itt is el kell mondani, hogy nem mindenkinél azonnal érhető ez el, néhány napot, hetet igényel, mire minden felhasználó részesülhet az Android 10-ből és a One UI 2.0-ból. Következő körben biztosan a Galaxy Note10 esetében számolhatunk be a frissítés érkezéséről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap