Elkészült a harmadik negyedévi Radeon Pro driver

A legújabb kiadás ezúttal csak egy újítást hozott, viszont számos kellemetlen hibát is javít, így érdemes telepíteni. Az előző év azonos időszakában megjelent driverhez képest még teljesítménynövekedést is nyújt.

Elkészült a harmadik negyedévi Radeon Pro driver

Az AMD a professzionális videokártyák piacát negyedévente megjelenő, kiszámíthatóan érkező Radeon Pro eszközillesztő szoftverrel szolgálja ki, amelynek ezúttal a harmadik negyedéves kiadása jelent meg. A 18.Q3 jelöléssel rendelkező változat ezúttal inkább csak a hibajavításokra és a kisebb újításokra koncentrál, de így is érdemes lehet telepíteni, amennyiben FirePro vagy Radeon Pro sorozatú videokártyával rendelkezünk.

A 18.Q3-as kiadás nagy újítása, hogy a Global Tuning fül alatt immár manuális ventilátor-fordulatszám beállítására is lehetőség nyílik, ami bizonyos terhelésformák és bizonyos üzemi körülmények között nagyon jól jöhet. Például akkor, ha a Multi-GPU rendszerben helyet foglaló videokártyák komolyabb terhelés hatására jobban melegszenek, mint elvárható; valamint akkor is, ha a környezeti hőmérséklet túlságosan magas, így ezt nagyobb ventilátor-fordulatszámmal kompenzálhatjuk. Ezzel a beállítási lehetőséggel kapcsoltban az AMD kiemeli, módosítása nincs hatással a jótállásra – ebből arra lehet következtetni, hogy a korábbi, harmadik felek által készített fordulatszám-módosító alkalmazások használata nem igazán volt legális.

Galéria megnyitása

Az új driver éves szinten némi gyorsulást is hoz: az AMD mérései szerint Autodesk 3ds MAX alatt akár 53%-os, míg Siemens NX alatt akár 33%-os gyorsulásra is szert lehet tenni. Természetesen frissültek a CitrixMxGPU kiszolgáló- és kliensdriverek is, amelyek innen tölthetők le a felhőbe telepített Windows 7-es és Windows 10-es platformokhoz. Ezzel együtt a VMware vSphere ESXi 6.5-ös kliensdriver is frissült, ugyancsak Windows 7-es és Windows 10-es platformokhoz, a GIM (Guest Interface Manager) KVM host driver azonban továbbra is technikai bemutató formájában érhető el és nem is frissült az Adrenalin Pro 17.12.2-es kiadása óta.

A hibajavítások között számos kellemetlenség kiiktatása található. Dassault ICEM Surf alatt nem jelentkeznek többé képhibák az élsimítási mód váltásakor, Nuke Benchmark alatt pedig megszűnnek a kijelzőproblémák, amelyek az AMD FirePro W8100-as és a FirePro W9100-as kártyákat érintette. A Rhino 6 többé nem fagy ki egy-egy specifikus adatkészlet renderelésekor, és a Smode Studio esetében sem kell több kijelzőhibától tartani. A CorelDRAW is gyorsabban kezeli majd a nagyméretű fájlokat, Windows 7 alatt pedig nem lesz több memória-szivárgás a Vega alapú kártyáknál. A Cinema 4D Future Viewport funkciója nem akadozik többet, Citrix XenDesktpő alatt pedig nem jelentkeznek furcsaságok Intergraph SmartPlant Freeview használatakor az AMD Firepro 7150-es kártyáknál.

Fontos kiemelni, hogy a Multi-GPU Eyefinity Pro szolgáltatás egyelőre semmilyen hardverrel sem támogatott Windows 10 alatt. Ugyanígy megkötés, hogy a Driver Options funkció nem elérhető Multi-GPU konfigurációknál, mobil konfigurációknál és a Polaris alapú Radeon Pro Duo esetében sem.

A 18.Q3-as drivercsomag innen tölthető le, a hozzá tartozó dokumentáció pedig itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap