Elkészült a BitTorrent Sync, az egyszerű fájlmegosztó

A Sync 2.0 segítségével a felhő alapú szolgáltatások megkerülésével tudunk hatékonyan és gyorsan fájlokat megosztani.

Elkészült a BitTorrent Sync, az egyszerű fájlmegosztó

A különböző felhő alapú szolgáltatásoknak köszönhetően manapság nagyon egyszerűen megoszthatják egymással a felhasználók különböző tartalmaikat, sőt, a szolgáltatásokat tárhelyként is használhatják, a rajtuk található tartalmakat pedig többféle eszközzel is elérhetik. Persze e szolgáltatások nem felelnek meg mindenkinek: vannak olyanok, akik egyszerűen nem szeretnék harmadik fél orrára kötni, mit osztanak meg ismerőseikkel, barátaikkal. Számukra van egy jó hírünk: több, mint két évnyi fejlesztést követően most végre kilépett a béta státuszból a BitTorrent Sync, amelynek köszönhetően saját privát felhőt hozhatunk létre, így tartalmainkat asztali számítógépek, mobileszközök és akár NAS platformok között is megoszthatjuk.

A BitTorrent Sync végleges kiadása a 2.0-s verziószámot viseli. A szofver a különböző tartalmakat titkosított csatornán keresztül osztja meg az egyes eszközökkel, méghozzá közvetlen módon, eszköztől eszközig tartó kapcsolat alkalmazásával. Az eljárás privát és publikus kulcsokra alapoz. A könyvtárak nem csak eszközök között oszthatóak meg, hanem felhasználók között is, így a Sync nem csak egyének, hanem csoportok szintjén is vonzó megoldás lehet. A szakemberek természetesen az üzleti felhasználókra is gondoltak, nekik egy Pro szint áll rendelkezésre, természetesen fizetős licenc keretén belül – extrákkal.

A Sync 2.0 ingyenes változatával maximum 10 könyvtár megosztására van lehetőség, ami vállalható limitnek tűnik, főleg úgy, hogy sem adatátviteli sebesség, sem pedig könyvtárméret tekinttében nincs mesterséges megkötés. A korábban emlegetett Pro licencért éves szinten 39,99 dollárt kérnek el. Ez a szolgáltatás már nem szab meg könyvtár limitet, valamint jogosultsági szintek kezelésére is módot ad, ami nagyobb felhasználói bázis kezelésénél kiemelten fontos lehet.

A Sync 2.0 ingyenes változata, illetve Pro kiadása rendkívül sokoldalú, már ami az operációs rendszerek támogatását illeti: a Windows mellett a Windows Phone, az OS X, az iOS, az Android, a Fire OS, a Linux és a Free BSD alapú konfigurációk egyaránt támogatottak. NAS fronton a nagyobb gyártók már kínálnak Sync 2.0 kompatibilis alkalmazásokat, de a kör hamarosan tovább bővül majd. A BitTorrent Sync 2.0 letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward