Shop menü

ELINDULT A NOTHING ANDROID 14 NYÍLT BÉTATESZTJE

A nyílt béta egy továbbfejlesztett Nothing OS felületet is magával hoz, és a új mobilt érinti első körben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elindult a Nothing Android 14 nyílt bétatesztje

A Nothing az egyik legérdekesebb piaci szereplő, no nem azért, mert olyan sok felhasználót szolgál ki, hanem mert külön úton próbál járni. A frissítés viszont akkor is fontos, ha valaki nem étköznapi mobillal próbál a jelenlegi körülmények között helytállni. Most elindult az Android 14 bétája.

A Nothing OS és az Android együtt lép a következő szintre, de ahogy azt már az előző főverziós frissítésnél is láthattuk, a grafikus felhasználói felület esetén csak egy kisebb lépés lesz ez. A Nothing OS 2.0 és az Android 13 párosa után most a bétatesztelés az Android 14-gyel és a Nothing OS 2.5-tel vette kezdetét.

A vállalat által kiadott információk alapján a bétát telepítőknek olyan újdonságokkal kell számolnia, mint például a monokróm színséma választásának a lehetősége. Ez néhány esetben a látáskárosultaknál kellemesebb élményt tud nyújtani, de ebben az esetben egy általános Android 14 fejlesztésről van szó. Mint ahogy az Android hozza az új gesztusokat is.

Galéria megnyitása

A lezárt képernyőről pedig nagyon sok új lehetőség nyílik meg. Innen kezelheti majd az ember a ne zavarj módot, a némítást, de elérhető lesz azonnal például a kamera azonnal videós módban, vagy éppen a QR-kód olvasót is rögtön elő lehet majd így kapni. Az értesítési hangok kezelésénél újdonság lesz az, hogy már alapból kezelheti a felhasználó a normál csengőhangtól függetlenül az értesítési hangot. A frissített hangerővezérlőn keresztül ráadásul ez pofonegyszerű lesz. Ez is az Android 14 egyik fejlesztése.

A Nothing OS 2.5 grafikus felhasználói felületnél újítás lesz az, hogy a widgetek tárolására szolgáló felületnél egy tisztább környezetre lehet számítani, egy jobb élmény lesz ezeknek az áttekintése. Jön az új fotó widget, amivel az ember a kedvenc képeit megjelenítheti a főképernyőn, vagy akár már a lezárt felületen is.

A képernyőmentések készítésekor a továbbiakban sokkal több szerkesztőeszköz áll majd rendelkezésre. Sőt mi több, eleve gyorsabban lehet majd képernyőmentést létrehozni: egy háromujjas legyintéssel azonnal megoldható ez a művelet. A bekapcsológomb gyors dupla megnyomására innentől be lehet majd állítani egy olyan egyedi műveletet, amit a felhasználó maga választ ki, például némítható ilyen módon a telefon.

A kezdőképernyő és a lezárt képernyő számára létrehozott a Nothing egy átalakított közös testreszabási környezetet, ahol egyszerűbben át lehet majd tekinteni a felületeket, és gyorsan alakíthatók a különböző beállítások. Mivel a lezár felületet is egyre jobban lehet alakítani, így ez biztosan jól jön majd. A háttérképekre új szűrők is elérhetőek lettek, így a mobilok megjelenése még egyedibbé tehető. A Nothing különleges hátterekkel szolgált, és most a kínálat tovább bővül.

Galéria megnyitása

A gesztusok működésén is változtat az új Nothing OS, a visszalépés működése már sokkal jobban fog illeszkedni a megszokott környezetbe. Lehetőség lesz már arra is, hogy az alkalmazástárolóban elrejtsen ikonokat a felhasználó, így az érzékeny tartalmakat hatékonyabban lehet óvni, és egyedi gesztussal lehet majd az elrejtett ikonokat elővarázsolni.

Carl Pei az X keretei között igyekszik a felhasználók tapasztalatait első kézből megismerni, külön bejegyzést nyitott a visszajelzések számára. Kiemelte, hogy a Nothingnál az a legfontosabb, hogy a tulajdonosok elégedettek legyenek, és gördülékenyen tudják jelezni, ha valami rendellenességet, hiányosságot tapasztalnak. A gyorsbeállítások szekció is változni fog, a kiegészítőket könnyebb lesz innen kezelni.

Arról nem szólt a fáma, hogy mikor lesz kész a frissítés, de azt még hozzá kell tenni, hogy a béta egyelőre csak a Nothing Phone (2) számára érhető el, azonban már dolgoznak azon, hogy a Phone (1)-re is elkészüljön.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére