Elindította a TikTok riválisának szánt Reels funkciót az Instagram

Az újdonság széles körben vált elérhetővé, sok jó lehetőséget biztosítva, és külön szekcióba került a felhasználók profilján.

Elindította a TikTok riválisának szánt Reels funkciót az Instagram

A Reels fejlesztése nem ment gyorsan, már tavaly lehetett arról hallani, hogy dolgoznak rajta a szakemberek. És a fejlesztőknek valószínűleg komoly nyomás alatt kellett létrehoznia a funkciót, hiszen ez óriási feladat elé néz. A Reelsnek ugyanis fel kell vennie a versenyt a TikTokkal.

A TikTok elképesztő sebességgel tör előre, és rohamosan növekedik a felhasználói tábora. Valószínűleg nem sok tinédzser van a világon, aki nem hallott róla, ugyanis főleg a 20 év alatti korosztály használja. Először tavaly novemberben kapott nagyobb nyilvánosságot, hogy készül a Reels, és valószínűleg csak azóta több száz millióval emelkedhetett a TikTokon a regisztrált felhasználók száma.

Galéria megnyitása

Az Instagram a Történetekkel egyszer már óriásit szakított, azt a Snapchat riválisának tervezték, és napjainkra ennek hihetetlenül nagy népszerűsége lett. És most a Reels funkción a sor, hogy bizonyítson. Ezt még nem lehet mindenhol használni, ahol az Instagram hozzáférhető, és a felhasználóknál fokozatosan fog megjelenni. Az újítást valamivel több mint 50 országban tette elérhetővé a Facebook égisze alatt az Instagram.

Ahogy a TikTok, úgy a Reels is arra szolgál, hogy a felhasználók rövid videókat hozzanak létre zenei aláfestéssel, és ezeket megosszák a barátaikkal, követőikkel, és ezeket lehet majd külön nézni a Felfedező szekción belül is az applikáció használata közben. A videók 15 másodperc hosszúak lehetnek ebben az esetben, és széles dalkínálatból lehet majd válogatni ezek számára. Fontos, hogy nagyon sok szerkesztési lehetőség is adott lesz, a Reels videók rendkívüli vizuális gazdagsággal szolgálhatnak.

A 15 mp-es felvételeket feldobhatják majd az emberek teljes képernyős szűrőkkel, és effektek sokaságából is lehet majd itt válogatni (pl. AR effektek, számlálók, lassítások vagy gyorsítások). Ezt kihasználva az Instagram a meglévő tartalomgyártóknak lehetőséget nyújt egy új énjük bemutatására, és a Reels révén új emberek is ihletet szerezhetnek majd ahhoz, hogy videókkal színesítsék az Instagram egyébként is végtelenül gazdag tartalomkínálatát.

Galéria megnyitása

A Reels felvételek a profilban egy külön fülre kerülnek a normál megosztások, a megjelölések és az IGTV-s anyagok mellé. Az ikonja egy stílusában az Instagram felületéhez igazított csapó. Ezek a felvételek nem fognak eltűnni sosem, legalábbis míg az ember nem törli őket manuálisan. Ahogy az IGTV esetében, úgy a Reelsnél is az álló formátumot preferálja az Instagram.

Az Instagram valószínűleg nem véletlenül időzítette mostanra a Reels indítását. Ugyanis az elmúlt napokban a TikTok alatt meglehetősen ingoványossá vált a talaj, miután Donald Trump arról beszélt, hogy fontolgatja a kromány a szolgáltatás betiltását. Állítólag a Microsoft tárgyal a TikTokról a ByteDance fejlesztővel, szóval azt most még nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz a sorsa, de ha tényleg betiltaná az USA, azzal brutálisan nagyot nyerhetne az Instagram a Reels révén.

Nem feltétlenül látja majd mindenki a felhasználók által létrehozott Reels videókat, lehet ezeket privát módon is megosztani, ha valaki csak a követői elé tárná a rövid, effektezett, zenés videókat. A publikus Reels tartalmak a Felfedező felületen azonnal az érdeklődők elé fognak tárulni, és az algoritmus a megszokott módon teszi majd a dolgát, igyekszik majd a releváns, a fagyasztó ízléséhez idomuló dolgokat tálalni.

Galéria megnyitása

Ezzel a funkcióval az Instagram még tovább növelheti az alkalmazás használatával eltöltött időt. És ebben bizony eddig is jeleskedett a vállalat. Ennél talán egy kicsit fontosabb, hogy ezáltal erősíti az alapjait a videós szórakoztatást nyújtó platfomok körében. Ugyebár eddig is lehetett mozgóképet megosztani az Instagramon, és ott volt az IGTV, amit kihasználva egészen hosszú, akár filmes időtartamú felvételek is megoszthatóak. Ettől kezdve pedig már a szerkesztett rövid videók is terjedhetnek majd a felületen, ugyebár fő a változatosság.

Az Instagram Reels használatba vehető mindkét nagyobb platformon, meg fog jelenni az Android és az iOS operációs rendszert futtató okostelefonokon is, viszont arról nem esett szó, hogy mi a helyzet a webes felülettel. Tudniillik a webre az Instagramon általában egy kicsit lassabban érnek el az újítások.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap