Elhagyja a tabletpiacot az ASUS

Elhagyja a tabletpiacot az ASUS

Az ASUS kapcsán idén kiderült, hogy a korábbinál kevesebb okostelefont fog készíteni, és nagyobb fókuszt helyez majd a jobb minőségű, felsőkategóriás megoldásokra, most pedig arról számolhatunk be, hogy a táblagépek fejlesztésével teljesen felhagyhat. Friss iparági pletykák szerint az ASUS belátható időn belül nem tervez új tabletet készíteni.

Leáldozhat a ZenPad termékcsaládnak a beszállítói jelentések alapján, ugyanis a vállalat jelen állás szerint nem tervezi ezt tovább folytatni. A cég legutóbb a ZenPad 8 modellel rukkolt elő, azon belül is a ZN380KNL azonosítóval illetett termék volt az, ami piacra került (ez látható a borítóképen). És most nagyon úgy fest, hogy ez már így is marad, nem fog érkezni újabb tablet az ASUS-tól. Ezen a területen mostanában nagyon nehéz érvényesülni, az eladási számok folyamatosan csökkennek, és nagyon kevés olyan gyártó van, aki a trendekkel szembe menve, képes növelni az eladásait, de az ASUS nem tartozott ezek közé.

Galéria megnyitása
ASUS EEE Pad Slider

A tajvani alakulat korábban elég jól futott a szekere a táblagépek szegmensében, a toplistákon is szerepelt a forgalmával, de a cég egy idő után már nem fektetett akkora összeget a fejlesztésekbe, és az innováció hiánya miatt a vásárlók is elfordultak. 2012 és 2014 között az ASUS még az egyik kulcsfigurája volt a szóban forgó területnek. A Transformer eszközökkel lényegében kijelölte az utat a mai kettő az egyben eszközök számára, és voltak olyan megoldásai is, mint a beépített billentyűzetes, szétcsúsztatható EEE Pad Slider, a PadFone, ami a tabletbe dokkolható okostelefonokat takarta, és a FonePad, mely pedig a telefonálásra is alkalmaz táblákat fogta össze.

Galéria megnyitása
ASUS PadFone Infinity 2

A felszabaduló erőforrásokat a táblagépes fejlesztések felszámolását követően részben valószínűleg a mobilos részlegre csoportosíthatja át az ASUS. A vállalat szakemberei állítólag már gőzerővel dolgoznak azon, hogy elkészülhessen a ROG Phone új generációja, és úton van a hírek szerint a ZenFone család friss zászlóshajója is. De vannak még a cégnek szegényebb fejlesztései is, ennek köszönhetően számolhattunk be nemrégiben a ZenFone Live L2 érkezéséről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap