Élesben teszteli a YouTube a Történetek másolatát

Élesben teszteli a YouTube a Történetek másolatát

Az átmeneti tartalommegosztást a Snapchat tette igazán népszerűvé, de az Instagram lett az, ami igazán nagyot kaszált vele Stories (Történetek) néven. Napjainkban már csaknem fél milliárd felhasználó nézi napi rendszerességgel az Instagram Stories-t, és elképesztő mennyiségű tartalom fut át rajta, tehát nagy a közösségi igény rá. Ezt látva a YouTube úgy érezte, hogy neki szüksége van ugyanilyen funkcióra, és szinte egy az egyben lemásolta az Instagram megoldását.

A YouTube esetében Story néven fut ez a megosztási lehetőség, ami már eleve nagyon hasonlít az Instagram Stories névhez, de a grafikus felület az, ami tényleg ugyanolyanra lett szabva. A videofolyam felett látható a felhasználók profilképe egy körben, és ezeket kell megbökni a tartalmak megtekintéséhez – apró különbség, hogy itt egy értesítési pötty jelzi, hogy van olyan tartalom, amit még nem látott a felhasználó, nem pedig egy színes gyűrű a profilkép körül. A YouTube Story ugyanúgy automatikusan végiggördül, mint az Instagram Stories, és a megtekintési szám jelzését is átvette a videomegosztó.

Galéria megnyitása

Készíteni a videó hozzáadása gomb használatával lehet Storykat, itt a felbukkanó menüben külön opciója lett ennek Story néven, ami a Live, a Video és a Post gombok mellett tűnik fel. A Story lehet kép vagy rövid videó, az elkészült felvételekre pedig írhatnak a népek és/vagy matricákat pakolhatnak. A szövegbevitel szinte teljesen ugyanolyan, mint az Instagramnál, lehet a betűknek az árnyalatát és típusát is változtatni a méretük mellett. Ha összeállt a tartalom, akkor egy érintéssel lehet azt posztolni a Story felületre. A kreátorok a saját profiljukon belül a „Community” és a „Channels” fülek között találnak majd egy „Stories” lapot, ez arra szolgál, hogy vissza lehessen nézni a korábban megosztott dolgokat – ahogy az Instagramnál is ott az archívum.

A YouTube Storyt egyelőre nem használhatja bárki, csak néhány kiválasztott videós, de ez valószínűleg hamarosan meg fog változni. A videomegosztóra egyébként jellemző, hogy ilyen módon, fokozatosan vezeti be az újdonságokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap