Elérhető az ÉletMentő alkalmazás, ami segít a bajban

Ezt a programot mindenkinek érdemes telepíteni, mert ténylegesen életeket menthet meg bármilyen szituációban.

Elérhető az ÉletMentő alkalmazás, ami segít a bajban

nA Vodafone Magyarország és az Országos Mentőszolgálat már tavaly beharangozta, hogy dolgoznak az ÉletMentő applikáción, mely segítségével a felhasználók minden eddiginél hatékonyabban kérhetnek segítséghez. És hála a program sokoldalúságának, számos extra lehetőséget is nyújt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az ÉletMentő alapját a Medical Information Technologies alkotta meg évekkel korábban, és a környező országokban már sikeresen használják. Ez elérhető Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is. Nincsenek pontos adatok arra vonatkozóan, hogy mennyi embernek segített már a Medical Information Technologies megoldása, de az biztos, hogy 40 ezernél többen vették hasznát változatos esetekben.

A technológia fejlődésével gyakorlatilag adja magát egy olyan alkalmazás létrehozása, amivel a segélyhívás is jelentősen leegyszerűsíthető az esetek túlnyomó többségében. A Vodafone közleménye szerint hazánkban a felnőttek 89 százalékának lapul okostelefon a zsebében, és amennyiben segítséget szeretnének hívni, úgyis ezt veszik használatba. Az applikáció révén viszont nagyon sok hasznos információ cserélhet pillanatok alatt gazdát, szóval ezen keresztül hatékonyabban lehet segítséget szerezni.

Galéria megnyitása

Az ÉletMentő elsődleges funkciója, hogy hajszálpontos helyadatok ismeretében lehet vele mentőt hívni. Sok esetben a segélykérőknek problémát okoz az, hogy pontosan beazonosítsák a helyzetüket, de ennek a programnak köszönhetően ezzel egy percet sem kell vesződni. Továbbá kiváló képessége az appnak, hogy tárolja a személyes egészségügyi információkat, amiket a mentősök már az értesítést követően távolról elérhetnek, szóval akár az egészen speciális esetekhez is abszolút felkészülten érkezhetnek. Azt el kell mondani, hogy ezek továbbra is hagyományos segélyhívásokként működnek, csak a fogadó fél rögtön kap a segélykéréssel együtt egy összetett adathalmazt.

Lényeges extrája az ÉletMentőnek, hogy van benne egy adatbázis az ilyenkor szükséges helyekkel. Ebből kiderül, hogy hol vannak a közeli gyógyszertárak, kórházak, defibrillátorok. És része ennek egy általános elsősegélynyújtó kisokos is. Ezt felhasználva sok esetben megkezdődhet már a mentők kiérkezése előtt a többnyire szakszerű segítségnyújtás. Ráadásul az egész program grafikus felhasználói felülete úgy lett kialakítva, hogy a puszta ikonok alapján el lehessen benne igazodni, így mindenki könnyedén tudja kezelni.

Galéria megnyitása

„Az Életmentő applikációval olyan innovatív megoldást vezetünk be Magyarországon, amely a teljes társadalom számára hasznos lesz, hiszen a legkritikusabb pillanatokban nyújt segítő kezet.” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja. „Ismét nagyot léptünk előre egy még hatékonyabb, digitalizált Országos Mentőszolgálat építésében annak érdekében, hogy még több életet tudjunk megmenteni.” – nyilatkozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. – „Célunk, hogy minél több ember letöltse az applikációt és így még gyorsabban tudjunk segíteni.”

Az alkalmazás elérhető mindkettő nagy mobilplatformra, az Android és az iOS rendszerű készülékekre is lehet telepíteni. Sajnos az Android 5.0 és az iOS 10 előtti rendszerek viszont nem támogatottak, így a felhasználók egy szűk rétege biztosan lemarad róla.

Az ÉletMentő applikáció az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető, szóval attól függetlenül, hogy a Vodafone segítségével lett életre hívva, nem csak a vörösek ügyfelei alkalmazhatják.

ÉletMentő: Android | iOS

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap