Elérhető a watchOS 7 publikus bétája

Az új rendszer sok érdekes változást hoz az Apple Watch felhasználóknak, de azért még mindig óvatosan kell használatba venni.

Elérhető a watchOS 7 publikus bétája

Az Apple a különleges idei WWDC keretében jelentette be a watchOS operációs rendszer legújabb kiadását. És most pedig arról van lehetőségünk beszámolni, hogy a vállalat elkészült ennek az első olyan béta kiadásával, ami már a nagyközönség számára is elérhető.

Mindenekelőtt azt ki kell emelni, hogy itt még lehetnek potenciálisan hibák a rendszerben, és ezek bizony okozhatnak kellemetlen pillanatokat a tulajdonosoknak. Szóval nem szabad arról megfeledkezni, hogy még csak bétáról van szó. Az Apple az esetleges hibákért felelősséget nem vállalat, szóval maximális körültekintés mellett érdemes csak ezt igénybe venni, kipróbálni.

Galéria megnyitása

A watchOS 7 sok új digitális számlapot hoz, és ezeknél lehetőséget biztosít az emberek számára a testre szabáshoz is. A felhasználók ettől kezdve a jobban sikerült számlapjaikat megoszthatják másokkal is, ha úgy érzik, hogy az több embernek is a hasznára válhat, elnyerheti a tetszését. Sok új komplikációból lehet majd válogatni az egyedi számlapok létrehozásakor. Más a Siri Shortcuts funkcióhoz is tartoznak digitális műszeregységek.

Galéria megnyitása

A régóta várt alvásfigyelési lehetőséget is bevezette az Apple a watchOS 7 operációs rendszerrel. Bár az üzemideje nem nyújt túl nagy mozgásteres az eszköznek a hosszabb használatra, de amennyiben a töltésről napközben gondoskodik az ember, éjszaka tudja az alvási ciklusokat monitoroztatni az eszközzel. (Ha az akku 30% alatt van a lefekvés előtt, figyelmeztet a készülék.)

Ennek lesz egy teljesen új fül az egészségügyi alkalmazáson belül, ahol részletesen meg lehet majd azt nézni, hogy milyen adatokat rögzített a pihenés során az Apple Watch. Az alvásfigyelést magától tudja elkezdeni az eszköz, és az adatai alapján a tulajdonosa megpróbálhat változtatni a pihenési szokásain.

Galéria megnyitása

A sportolni vágyók számára örömet okozhat az Apple a watchOS 7 esetében az új navigációs funkcióval, ami a csuklón mutatja majd a felhasználóknak, hogy merre menjenek a céljuk eléréséhez, és a Térkép az útvonal szintkülönbségét is jelzi. Ez elsősorban a biciklistáknak válhat majd a hasznára, ha nem ugyanazt az útvonalat teszik meg napról napra.

Új edzésmódok is bekerültek, hogy még több ember számára legyen a mindennapos testmozgásban ideális partner az okosóra.

Galéria megnyitása

A koronavírus-járványra reagálva az Apple Watch már biztosítani fog a felhasználók számára olyan funkciót is, ami felhívja majd az emberek figyelmét arra, hogy mossanak kezet gyakrabban a mindennapjaik során. És ez még azt is fogja figyelni, hogy kellő alapossággal történik-e a kézmosás (legalább 20 mp-ig tart).

Extraként pedig már diktálási lehetőség is van itt, valamint a nyelvek közötti fordítást is meg tudja oldani önállóan a kiegészítő (ebben a Siri segít). Végül már azt is figyeli majd a watchOS, hogy milyen hangerőn és mennyi ideig ment a zenehallgatás, ha azt érzékeli, hogy a hallását túlságosan erőlteti az ember, akkor figyelmeztet és lehalkítja a fülhallgatót.

Galéria megnyitása

A watchOS 7 a korai Apple Watch szériák számára sajnos már nem elérhető, ahhoz, hogy ezt valaki használatba vehesse, minimum az Apple Watch Series 3 modellre van szükség, ettől kezdve viszont már bármelyik eszközre telepíthető.  A végleges verziója a watchOS 7-nek jelen állás szerint őszre várható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap