Eladhatja a Honor márkát a Huawei, így az tovább élhet

Elemzői vélekedés szerint a Huawei már ilyen lépést fontolgat a fennmaradás érdekében, konkrétumok viszont egyelőre nincsenek.

Eladhatja a Honor márkát a Huawei, így az tovább élhet

A Huawei nemcsak a saját márkanevét, hanem a Honort is évtizedes kemény munkával építette fel és rendkívül elkötelezett iránta. Az elsősorban fiataloknak szánt márkát viszont a mostani nehéz helyzetben könnyen lehet, hogy eladja majd a folyamatos megszorításokkal küzdő gyártó.

Bár 2019-ben még úgy tűnt, hogy a Huawei minden amerikai szankcióra képes lesz kitalálni valamilyen megoldást, a helyzet csak egyre rosszabb, és a mostani kilátások már egyáltalán nem ilyenek. Hivatalosan a vállalat semmit nem közöl, így csak a médiában megjelenő információkra tudunk hagyatkozni. Ezek alapján pedig óriási slamasztikában van a Huawei.

A vállalat mostanra elveszítette a jelentős chipgyártók támogatását, senki nem készíthet már neki Kirin lapkákat, de MediaTeket sem vásárolhat, hiszen az USA a tajvaniakat is figyelmeztette, hogy erre nincs lehetőségük a szankciók mellett. Az amerikai szoftverek nélkül kell magát feltalálnia a Huawei-nek, ami leginkább a Google-mentesség miatt fájó, az meg már csak hab a tortán, hogy kijelzőkhöz is csak szűkös forrásokból tud hozzájutni.

Galéria megnyitása

Ming-Chi Kuo, aki sokszor oszt meg megbízható információkat a nagyvilággal, most arról számolt be, hogy a Huawei úgy dönthet, hogy értékesíti a Honor márkát. Ez két szempontból is érdekes lépés lenne. A Huawei így meglehetősen sok pénzhez juthatna, hiszen a Honor biztosan több milliárd dolláros értékes képvisel. Kuo információi szerint a döntés még nem fixált, csak erősen fontolgatja a dolgot a kínai alakulat.

A Huawei égisze alatt a Honor egy gigantikus brandé nőtte ki magát mostanra. Bár nem szokta rendszeresen közölni a Huawei, hogy milyen arányban fogynak a Honor és a Huawei márkajelzéssel ellátott okostelefonok, de volt olyan a közelmúltban, amikor közel 50 százalékot tettek ki ezek. Ez alapján tehát a Honor magában is bent lenne az öt legnagyobb márka toplistáján. (Ha egy pillanatra eljátszunk a gondolattal, hogy például a Xiaomi alá átkerülhetne a Honor, akkor a Xiaomi azonnal ott találhatná magát a toplista élbolyában.)

Galéria megnyitása

A Huawei számára ez több szempontból is jó lehetne, és az is nyerhetne a dologgal, aki hozzájut a márkához. De mi a helyzet a felhasználók szempontjából? Nos, a vásárlók nyerni ezen egyáltalán nem fognak, ezt nagyjából ki lehet jelenteni. Akár kihez is fog kerülni a Honor márka, amennyiben valóban túlad rajta a Huawei, gyakorlatilag semmi nem marad majd belőle, csak egy üres márkanév, nem azt kapják majd a Honortól a márkahű vásárlók, mint amiért azt megkedvelték a Huawei égisze alatt.

Attól, hogy kikerül a Huawei alól a Honor, ugyanúgy más rendszerchipekkel és egyéb komponensekkel kell őket szerelni. Tehát a hardver tekintetéből elveszíti majd a Huawei fejlesztői tudását, ami esetenként bizony nem kevés pluszt jelentett. Ennél azonban sokkal fájóbb lehet az embereknek, hogy a Huawei szoftveres ökoszisztémájáról is le kellene mondani jó eséllyel. Bár annyi reményfény ezen a fronton van, hogy speciel az Emotion UI grafikus felhasználói felületet konkrétan nem érintette igazából semmilyen amerikai szankció.

Rengeteg kérdést vetett fel a pletyka, de egyelőre a Huawei névtelenségbe burkolózó alkalmazottai cáfolták a jelentést. Persze tudjuk jól, hogy sokszor valósulnak meg azok a dolgok, amiket korábban mások cáfolnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap