Egyszerűsödött a csoportos videohívás WhatsAppon

Egyszerűsödött a csoportos videohívás WhatsAppon

A WhatsApp 2016 óta biztosít lehetőséget a felhasználóknak a videobeszélgetések kezdeményezésére, viszont a csoportos videohívási funkcióra egészen az idei nyárig kellett várni. Most pedig a szolgáltatás fejlesztői egy olyan újítást vezettek be, amivel az eddiginél egyszerűbben és gyorsabban lehet majd összehozni csoportos csevegéseket.

Az alkalmazásban ettől kezdve már nem kell egy egyszemélyes videohívást indítani, és ezt követően felvenni a beszélgetés többi résztvevőjét, hanem lehet azonnal a csoportos csevegést indítani. Az újítás úgy működik, hogy egy többfős beszélgetésben vagy a „tárcsázásra” szolgáló oldalon meg kell érinteni az új hívás létrehozására szolgáló ikont, ekkor feljön majd a felhasználók listája (értelemszerűen a csoportokon belül csak azok lesznek listázva, akik abban szerepelnek, a tárcsázó oldalán pedig minden ismerős), ahol az összes meghívni kívánt személyt egyesével kell bepipálni. Mikor mindenkit kiválasztott a felhasználó, akkor a jobb felső sarokban rá kell bökni a kamera ikonjára – már amennyiben videós beszélgetést akarunk indítani, mert ugyanígy kezdeményezhető a csoportos hanghívás is ettől kezdve –, és máris indul a tárcsázás.

Galéria megnyitása

A csoportos hívásoknál egyébként többször is érte már kritika a WhatsAppot, mert mindössze négy felhasználónak biztosít lehetőséget az egyidejű beszélgetésre. Ezen most sem változtatott a vállalat, továbbra sem lehet nagyobb csoportokkal csevegést kezdeményezni. Pedig a rivális kommunikációs szolgáltatások ilyen téren sokkal rugalmasabbak, hiszen a FaceTime az iOS 12-től kezdve már 32 fővel is tud csoportos hívást kezelni, a Messengerben pedig akár ötvenen is összetrombitálhatóak egy beszélgetésbe. Az viszont mindenképpen fontos erénye a WhatsAppnak, hogy kiemelkedő titkosítással kezel minden csatornát, szóval a biztonságra nagy hangsúlyt fektet a videocsevegések során is.

Az új, csoportos videohívások kezdeményezésére szolgáló funkció először az iOS operációs rendszert futtató eszközök tulajdonosai számára férhető hozzá, de hamarosan az Android esetében is felbukkanhat ez.

WhatsApp: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap