Shop menü

EGYSZERŰEN LEHET MAJD MOBILBÓL USB-N WEBKAMERA

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egyszerűen lehet majd mobilból USB-n webkamera

Friss hírek szerint a Google azon (is) dolgozik, hogy az androidos okostelefonok esetében egyszerűen megoldható legyen, hogy a készüléket webkameraként használhassa a tulajdonosa. Ennek már jelenleg is van több módja, de itt most ez egy rendszerszinten támogatott lehetőség lesz, ha minden jól megy.

Egy előzetes AOSP kiadásban fedezték fel a „DeviceAsWebcam” részletet, és a hozzá tartozó leírás szerint ennek köszönhetően kábelen keresztül lehet majd a mobilokat személyi számítógéphez csatlakoztatni. Nem kell majd semmilyen alkalmazás, extra szoftver, csak egy kábelre van szükség, ami az összeköttetést biztosítja. Képes lesz az okostelefon minden további nélkül úgy viselkedni, a PC szempontjából, mint egy szimpla USB-s webkamera.

Galéria megnyitása

Igazából ez egy olyan dolog, amit már régen megoldhatott volna a Google, de persze örömteli lesz, ha valóban megvalósul. Harmadik féltől származó alkalmazásokkal viszont már elég hosszú ideje meg lehet ezt oldani. Vezeték nélküli is lehet a kapcsolat a videohívásra használt számítógép és mobiltelefon között megfelelő applikáció révén. A teljesség igénye nélkül képes erre az EpocCam, a DroidCam vagy éppen a Camo nevű program is.

De valószínűleg többen fognak erre rákapni, ha tényleg egy egyszerű USB-s kapcsolatot követően, plug-and-play módon megy majd az okostelefonok webkameraként történő használata. Eddig a harmadik féltől származó alkalmazások telepítgetésével valószínűleg arányaiban nem sokan vesződtek, inkább használták például a beépített webkamerát laptopoknál, ami az esetek túlnyomó többségében valószínűleg rosszabb képminőséget nyújt, mint amire a mobil képes lenne.

Az USB-s összeköttetés mellett pedig azért sem kell aggódni, hogy az eszköz menet közben lemerülne, hiszen folyamatosan kapni fogja a töltést a kamerás használat alatt. Azt nehéz megmondani, hogy mikor jelenhet majd meg ez a fejlesztés az Androidban, de talán az 14-es főverzió egyik újítása lehet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére