Shop menü

EGYRE TÖBBET KAPNAK AZOK, AKIK FIZETNEK A CHATGPT-ÉRT

Az OpenAI több fejlesztéssel is készül azoknak, akik a ChatGPT Plus használata mellett döntenek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egyre többet kapnak azok, akik fizetnek a ChatGPT-ért

Folyamatosan dolgozik az OpenAI egyebek mellett az is, hogy több bevételt tudjon szerezni közvetlenül a szolgáltatásaiból. A ChatGPT esetében már elindult az előfizetéses modell február elején, és ezáltal olyan előnyökre lehet szert tenni, mint a kiemelt elérés és a legújabb nagy nyelvi modell alkalmazása.

Most a vállalat újabb extrákat kezdett tesztelni a ChatGPT Plus esetén, és a bétatesztben résztvevők már többet kapnak, rövidesen pedig mindenkit érintenek majd a fejlesztések. De miről is van szó? Nos, az előfizetőknek már lehetősége lesz például fájlokat feltölteni, és olyan dokumentumokkal dolgozni, amiket feltöltöttek a szolgáltatás számára, de a multimodal működés is új szintre fog lépni.

A ChatGPT egy év alatt sokat fejlődött, amit leginkább azok érzékelhetnek, akik előfizetnek valamilyen formában a szolgáltatásra. A ChatGPT Plus volt az első előfizetési opció, de már megszületett a vállalati használatra tervezett ChatGPT Enterprise is. A legtöbbet ez utóbbi, a ChatGPT Enterprise adja, ennek a keretében folyamatosan szaporodnak az exkluzív lehetőségek. És most részben innen kap meg néhány dolgot a ChatGPT Plus közönsége.

Galéria megnyitása

A fájlfeltöltési lehetőség révén már az átlag felhasználók is kényelmesen dolgozhatnak különböző formátumú dokumentumokkal. Adatok elemzésére lényegesen hatékonyabban lehet majd is alkalmazni a mesterséges intelligenciát. Ennek köszönhetően már többet tudják az irodai munka megkönnyítésére is hasznosítani a generatív MI-t. A fájlok feltöltésénél kicsit várni kell majd a felhasználóknak a feldolgozásra, ez eltart egy ideig, de utána indulhat a munka, és mindenre gyors választ fog adni.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy ez mennyire lesz jó adatvédelmi szempontból, de látni kell azt, hogy a fájlfeltöltési lehetőség az Enterprise irányból érkezik. A ChatGPT Enterprise előfizetésnél a szolgáltatás kiemelt figyelmet szentel a biztonságra, és remélhetőleg a ChatGPT Plus esetén sincs ez másként, ha már az a helyzet, mint most, hogy konkrétan a vállalati környezetből érkezik az újítás.

Az rábízott adatokat képes lesz használni a szöveges válaszok mellett ábrák, diagramok felállításához is a rendszer. Továbbá azt is hozzá kell tenni, hogy igazából nemcsak szöveges és más adatokat tartalmazó dokumentumokkal lesz képes megbirkózni, hanem képekkel, adott esetben például képernyőmentésekkel is. És be lehet majd vonni a DALL-E 3 alapot kihasználva a képgenerálást is. Fel lehet tölteni egy fotót neki, és megkérhető szöveges paranccsal, hogy a felvételből hozzon létre egy kívánt stílusban alternatív képet.

A multimodal, vagyis kombinált működés pedig úgy lesz jobb az előfizetők számára, hogy a rendszer használata közben képes lesz magától felismerni, ha valamilyen kiegészítőt kell használnia a megfelelő válasz megadására. Így kényelmesebb lesz a generatív MI dolgoztatása, és többször tud majd önállóan megfelelő példát adni.

Galéria megnyitása

A legjobb szemléltetési példa erre az újításra talán a Browse with Bing. Ezt használva a ChatGPT már el tud érni friss infókat, de mindig külön ki kell választani a kérdések, kérések előtt, hogy erre lesz szükség. De ez megváltozik majd, és fel fogja ismerni a ChatGPT Plus előfizetőknél az MI, hogy friss adat kell, és akkor önállóan átáll a Browse with Bing alkalmazására az információk megszerzésének erejéig.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére