Egyre több képszenzort fejleszt közösen a Sony és az Oppo

Ezeket az egységeket a OnePlus és a Vivo mobiljai is első kézből kaphatják meg.

Egyre több képszenzort fejleszt közösen a Sony és az Oppo

Az Oppo az elmúlt hónapban mutatta be a Reno5 szériát, aminél az egyik érdekesség az volt, hogy először került bevetésre benne a Sony IMX766 érzékelő. Egy olyan különleges megoldásról beszélhetünk, amit a Sony igazából az Oppo szakembereivel együtt alkotott meg az egyedi igényekhez igazodva. És a hírek szerint a két cég kapcsolata még több gyümölcsöt fog szülni a jövőben.

Friss hírek szerint a japán és a kínai vállalatok már azon dolgoznak, hogy következő körben a Find X termékcsalád milyen friss szenzorral vértezzék fel. Állítólag a Find X3 már ismét egy különleges Sony szenzort vonultat majd fel egyedi paramétereket alkalmazva. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen megoldásról beszélhetünk majd, de az egészen biztos, hogy a nagy fizikai méret garantálva lesz.

Galéria megnyitása
Oppo Find X2

Tekintve, hogy a Sony és az Oppo együttműködése már nem most kezdődött, biztosak vagyunk abban, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező vállalatok egy olyan egységet hoznak majd össze, ami a képminőség tekintetében az élmezőnyt fogja célba venni. A Find X2 2020-ban egy elképesztően jól sikerült mobil lett, és a Find X3 pedig biztosan megpróbál majd túltenni az előző generáción minden szempontból, így a kameráknál is.

A szóban forgó páros korábban már megalkotta az IMX689 szenzort, ami ugyan „csak” 48 megapixeles volt, de igazából a fizikai méretét tekintve nem sokkal maradt el a Samsung 108 MPixeles, 0,8 mikronos érzékelőitől. A pixelek összevonását követően 2,24 mikronos pixelméretet tudott elérni, ami szintén közel van a jelenlegi csúcsot jelentő 2,4 mikronhoz. A Dual-Native ISO technológiát is támogató, 11,2 milliméteres átmérőjű egység már egészen masszív egy okostelefon keretei között, de lesz ez még nagyobb is valószínűleg a következő körben.

Galéria megnyitása

Legutóbb az Oppo és a Sony az IMX766-ot hozta össze. Ebben az esetben 50 megapixeles felbontásról beszélhetünk, amihez 1/1,56 hüvelykes fizikai méret társult. És ez a szenzor még nem az abszolút csúcsra lett szánva, csak a felső-középkategóriába. Az Oppo Find X3 esetében megjelenő képérzékelő állítólag az IMX789 jelöléssel lesz ellátva, ami nagyon rímel az IMX689-re. Elképzelhető, hogy az alapot onnan kaphatja majd az egység, és azt fogják a szakemberek továbbgondolni, hogy még magasabbra tegyék a lécet, mint előzőleg tették.

A Sony és az Oppo által fejlesztett képszenzorokat a BBK Electronics csoporton belül más vállalatok is elérhetik majd. A OnePlus például a fentebb már szóbahozott IMX689-et alkalmazta a OnePlus 8 Pro esetében. Ebből kiindulva pedig akár az is benne lehet a pakliban, hogy a márka következő zászlóshajója megkaphatja majd a Find X3 fedélzetén debütáló egységet. De a BBK-hoz tartozik még a Realme, a Vivo és az iQOO is, szóval ezek a márkák biztosan hozzáférhetnek a különlegesnek ígérkező egységhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap